Tarte cu fructe

    • Ingrediente: 7 linguri cu zahăr, 7 linguri cu făină, 100 g de margarină, un sfert de linguriţă de sare, un praf de copt, o jumătate de lămâie, coajă de lămâie , fructe de sezon, două linguri cu ulei, gem de fructe şi o jumătate de kilogram de fructe de sezon.
    • Preparare: se freacă margarina până devine moale, se adaugă zahărul, zeama de lămâie şi se încorporează făina amestecată cu sare, coaja de lămâie şi praful de copt. Se frământă aluatul şi se pune la rece pentru o oră. Se încălzeşte cuptorul, se ung formele de tarte cu ulei, apoi se căptuşesc cu aluat. Se coc un sfert de oră la foc potrivit, se scot şi se umple fiecare formă cu gem de fructe şi se pun înapoi în cuptor pentru un sfert de oră. Se curăţă fructele şi se ornează tartele cu ele.

Prăjitură cu nucă

    • Ingrediente: 200 g margarină fină, 200 g zahăr tos, 200 g nucă măcinată, 400 g făină, sare, un praf de copt, o jumătate de lămâie, 3 linguri de zahăr pudră.
    • Preparare: se topeşte margarina la bain-marie. Se amestecă energic cu o lingură de lemn până când arată ca o spumă, se pune zahărul şi se freacă până nu se mai simt cristalele în compoziţie. Se adaugă zeama de la jumătate de lămâie şi coaja rasă, praful de copt şi sarea, se omogenizează, se pune nuca măcinată. Crema trebuie să fie omogenă. Se adaugă făina treptat, se amestecă repede, ca să se obţină un aluat uniform. Se frământă puţin, se pune la rece pentru un sfert de oră, apoi se întinde foaia de 1 cm, se taie în forme mici. Se coc la foc mărit. Se servesc pudrate cu zahăr.

Incearca aceste retete de dulciuri de post!

 
 

Urmărește-ne pe Google News