Ingrediente
► 4 păstrăvi medii
►50 g unt
►800 g cartofi mai mici
►1-2 legături pătrunjel
►sare grunjoasă
►piper
►cimbru
►6-7 căței usturoi
►2-3 linguri pesmet
►2-3 linguri mălai
►3-4 linguri făină
►ulei pentru prăjit
►1-2 lămâi
Preparare:
1. Se curăță usturoiul și se pisează, apoi se freacă cu sare și puțin ulei până se obține o pastă groasă. Se adaugă cimbrul măcinat și puțin piper. Cu această compoziție se umplu păstrăvii și se trec prin pesmet amestecat cu mălai și făină.
2. Se prăjesc în uleiul încins în prealabil și, după ce au prins o culoare aurie, se scot în tavă.
3. În acest timp, se curăţă cartofii și se pun să fiarbă în apă cu sare. Se scot cu spumiera și se amestecă cu untul și cu sarea. Se presară pătrunjel și se servesc cu păstrăvul aromat.