Cu somon şi castravete
Ingrediente:
– o foaie de algă;
– 120 g orez fiert, condimentat cu sos special pentru sushi (se găseşte în supermarketuri);
– trei fâşii de somon afumat;
– o fâşie de castravete cu coajă, tăiat pe lung şi căruia i s-au scos seminţele.
Preparare:
1. Pe un covoraş din bambus se întinde o algă, apoi se aşază un pat de orez, lăsându-se libere marginile (cam 2 cm) | 2. În mijloc se pun câteva fâşii de somon afumat şi castravetele |
3. Se ruleaza alga pâna la capat | 4. Se taie în bucăţi egale |
Canapeluţe cu alge, caracatiţă şi creveţi
Ingrediente:
– 4 o jumătate de kg de orez fiert;
– sos special pentru sushi (din supermarket);
– 4 fâşii somon afumat, 4 creveţi fierţi, 4 fâşii caracatiţă şi 4 fâşii peşte alb (cod, macrou, biban);
– o foaie de algă.
Preparare:
1. Se condimentează orezul cu sosul pentru sushi | 2. Din orezul condimentat se fac nişte “canapele” dreptunghiulare | 3. Se aşază bucăţile de peşte deasupra “canapelelor” din orez şi se fixează cu câte o fâşie de algă |
| ||
4. Pacheţelele astfel obţinute se servesc pe un platou |