Cu somon şi castravete

Ingrediente:
– o foaie de algă;
– 120 g orez fiert, condimentat cu sos special pentru sushi (se găseşte în supermarketuri);
– trei fâşii de somon afumat;
– o fâşie de castravete cu coajă, tăiat pe lung şi căruia i s-au scos seminţele.

Preparare:

1. Pe un covoraş din bambus se întinde o algă, apoi se aşază un pat de orez, lăsându-se libere marginile (cam 2 cm) 2. În mijloc se pun câteva fâşii de somon afumat şi castravetele
3. Se ruleaza alga pâna la capat 4. Se taie în bucăţi egale


Canapeluţe cu alge, caracatiţă şi creveţi

Ingrediente:
– 4 o jumătate de kg de orez fiert;
– sos special pentru sushi (din supermarket);
– 4 fâşii somon afumat, 4 creveţi fierţi, 4 fâşii caracatiţă şi 4 fâşii peşte alb (cod, macrou, biban);
– o foaie de algă.

Preparare:

1. Se condimentează orezul cu sosul pentru sushi 2. Din orezul condimentat se fac nişte “canapele” dreptunghiulare 3. Se aşază bucăţile de peşte deasupra “canapelelor” din orez şi se fixează cu câte o fâşie de algă
4. Pacheţelele astfel obţinute se servesc pe un platou

 
 

Urmărește-ne pe Google News