Ingrediente
Pentru aluat:
► 300 g făină
► 150 g unt
► un praf sare
► o linguriţă oţet
Pentru umplutură:
► un kg mere
► 50 g unt
► 2 pliculeţe zahăr vanilat
► 200 g zahăr
► o linguriţă scorţişoară
► frunze de mentă
Preparare:
1. Se cerne făina şi se amestecă bine cu untul, sarea şi oţetul. Se încorporează şi se obţine un aluat tare. Se lasă la rece 30 de minute.
2. Între timp, se spală merele, se curăţă de coajă, se feliază şi se călesc 2-3 minute în unt.
3. Se întinde aluatul, se aşază în forma de tartă şi se aranjează merele. Se presară scorţişoară, zahăr şi zahăr vanilat şi se bagă în cuptor.
4. După ce s-a copt tarta, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcorească. Se ornează cu mentă proaspătă.