Hidratarea este un subiect des dezbătut în această perioadă, când afară termometrele arată peste 30 de grade. Dar care sunt cele mai eficiente surse şi cum putem să avem o hidratare optimă? medicul Şerban Damian, specialist în nutriţie a explicat în cadrul celei de-a doua ediţie a evenimentelor Nescafe Coffee Talks despre cele mai eficiente surse de hidratare complementare apei.Astfel, castraveţii, roşiile şi ardeiul gras sunt trei legume care au un conţinut foarte mare de apă. Castravetele are cel mai mare procent de apă dintre legume: 96%.
În ceea ce priveşte fructele, cele care au un mare conţinut de apă sunt pepenele, strugurele şi mărul. Deşi s-au răspândit diverse mituri care pretind că un consum moderat de cafea poate duce la deshidratare, dr. Şerban Damian (foto) susţine că studiile făcute de-al lungul timpului pe această temă au dovedit contrariul. „Studiile au demonstrat că şi cafeaua este una dintre sursele de hidratare, ca parte a unei diete echilibrate. Consumată cu moderaţie, cafeaua 100% naturală oferă corpului o cantitate semnificativă de apă . Bineînţeles, este important să existe în acelaşi timp un consum echilibrat de fructe, legume şi apă”, a explicat nutriţionistul. În urma consumului de cafea corpul uman poate reţine până la 84% din lichid. Recomandările generale pentru consumul de lichide este de aproximativ 2,5 litri pe zi, dar incluzând atât băuturile, cât şi apa din alimente.
Urmărește-ne pe Google News