DULCIURI

Salată de fructe

Ingrediente: o jumătate de ananas, o pară, două kiwi, o lămâie, o ceaşcă de boabe de rodie, două mandarine, 100 g căpşune, 10 cireşe din compot, zahăr pudră.

Preparare: fructele se spală, se curăţă şi se taie sau se desfac. Se aşază pe un platou şi se stropesc cu zeamă de lămâie, ca să nu oxideze. Boabele de rodie şi cireşele se pun peste celelalte fructe, la final, odată cu feliile de căpşu-ne. Ca să fie mai dulce, salata se pudrează cu zahăr.

Tiramisu cu ness

Ingrediente: 150 g pişcoturi, două linguri de ness, 300 ml apă caldă de la robinet, 500 g mascarpone, 50 g zahăr pudră, două linguri de cacao.

Preparare: se bate crema mascarpone cu zahărul până se înmoaie. Jumătate din pişcoturi se trec prin nessul dizolvat în apă, apoi se aşază într-o tavă. Se acoperă cu jumătate din cremă, apoi cu restul de pişcoturi şi de mascarpone. Se pudrează cu cacao şi se introduce câteva ore la frigider.

Cremă de iaurt

Ingrediente: 400 g iaurt, 200 g brânză de vaci, 6 linguri de miere, frunze de mentă, 100 g căpşune.

Preparare: se spală şi se scurg căpşunele, apoi se omogenizează brânza cu iaurtul şi cu mierea. Se pune amestecul într-un bol, se ornează cu căpşune şi se dă la frigider cel puţin două ore. Se serveşte cu frunze de mentă.

 
 

Urmărește-ne pe Google News