► Investigație complexă, rapidă și nedureroasă

Iridoscopia este o investigaţie nedureroasă prin care se examinează ochiul. O consultaţie durează circa 30 de minute. Pacientului i se fotografiază irisul cu ajutorul unui aparat, după care imaginea este mărită și analizată pe computer. Dr. Simu ne-a precizat că „procedeul se bazează pe faptul că, în corpul uman, există anumite zone reflexogene, adică organe în care se reflectă toate celelalte. Exemple de zone reflexogene sunt talpa, mâna şi urechea. La nivelul irisului, noutatea este că problemele de sănătatate se reflectă în modificările care apar și, astfel, devin vizibile şi, cu ajutorul lor, se poate pune un diagnostic. Semnele pot fi pete, lacune, o anumită structură a irisului, modificări ale densităţii fibrei etc. Zona în care apar semnalează afectarea organului corespunzător acelei părţi din iris. În funcţie de aspectul lor şi de modificările care se constată, se poate evalua starea organismului în general şi cea a unui anumit organ în particular, după care se stabilesc un diagnostic şi un tratament. Dacă este semnalată o problemă mai gravă, specialistul îi dă pacientului să facă şi alte investigaţii din medicina clasică”.

► Prevenția, înainte de toate

Dr. Simu spune că preferă întâi să interpreteze rezultatele în funcţie de informaţiile pe care le obţine din iridicopie şi, apoi, prin discuţia cu pacientul. În general, se poate vedea predispoziţia de a face anumite boli şi atunci se poate da un tratament preventiv, ceea ce reprezintă soluţia ideală. Astfel, persoana nu trece prin suferinţele pe care i le-ar fi dat afecţiunea dacă s-ar fi declanşat deja. Se pot descoperi mai repede cauzele anumitor dureri, cum ar fi cea de cap, care poate fi provocată de o multitudine de factori şi medicina clasică ar recomanda o multitudine de investigaţii. Cele mai bune rezultate, de o acurateţe de aproape 100%, le are în privinţa afecţiunilor ficatului, plămânului, tulburărilor metabolice, alergiilor, bolilor autoimune şi afecţiunilor sistemului nervos. Dar poate fi folosit pentru orice problemă, având o acurateţe de cel puţin 75% pentru celelalte.

► Probleme „invizibile”, depistate

Uneori, după cum ne-a mărturisit dr. Simu, anumite probleme sunt descoperite doar cu ajutorul iridologiei, înaintea investigaţiilor clasice. Îşi aminteşte de un pacient despre care se ştia că are o tumoare la nivelul aparatului digestiv, dar medicii nu descoperiseră, cu mijloacele clasice, organul afectat. După efectuarea unei iridoscopii, a aflat că avea cancer de pancreas, lucru confirmat, apoi, de investigaţiile clasice. A văzut că o altă pacientă are probleme cu tiroida. A sfătuit-o să meargă la un specialist şi să facă investigaţiile clasice. Analizele de sânge şi ecografia au ieşit bine, dar ea a insista să facă şi un RMN. Abia atunci au descoperit afecţiunea de care suferea.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei

 
 

Urmărește-ne pe Google News