„Fundițe din bere, eu așa le-am numit, pentru că sună mai fancy, dar de fapt sun clătite din bere”, a dezvăluit Diana Dumitrescu pe blogul personal, unde a dezvăluit și rețeța. Iată care este:
Pentru clătite – se amestecă 2 ouă cu 8 linguri de făină (la 1 ou se pun 4 linguri de făină), se adaugă sare și piper, apoi încet, încet berea. Bere cât cuprinde, în funcție de cât de groasă vreți să iasă. Le puteți face cât de groase sau subțiri vreți, eu le-am făcut mai subțiri că să le pot rulă mai ușor.
Pentru umplutură – se toacă mărunt o ceapă, se călește puțin, apoi se adaugă carnea. Se înăbușă carnea cu puțină apă, tot acum se condimentează cu sare, piper, iar eu folosesc și Herbes Provencale (un amestec de verdețuri uscate), dar puteți folosi ce vreți după gust, după ce scade, se prăjește în puținul ulei rămas și e gata. Nu știu să vă zic o cantitate exactă de carne, eu am pus o caserolă de 800 gr și am umplut fix nouă clătite. Mama zice că e mult, dar mie așa mi-au ieșit.
La final se umplu clătitele cu carne, puțin cașcaval ras și se rulează și se leagă capetele cu ață. Se pun în tavă, se presară puțin cașcaval și se dau la cuptor 15 minute. Asta este tot. Poftă bună!