Cuib cu porumb, caşcaval şi ceapă

Ingrediente: şase cartofi noi mari, fierţi, o cutie boabe de porumb (450 g), o ceapă, 200 g suncă de Praga, 100 g caşcaval, sare, piper, un ou, o lingură unt.
Mod de preparare: se a­mes­te­că într-un castron porumbul scurs, şunca tăiată fâşii sub­ţiri, lungi de 4-5 cm, ceapa tăiată rondele, sare, piper după gust, oul bătut şi caşcavalul ras. Com­­­poziţia se pune din belşug în mijlocul cartofilor crestaţi în formă de cruce şi scobiţi cu linguriţa. Cartofii se aşază în­tr-o tavă unsă cu unt şi se bagă la cuptor, la foc potrivit, până se rumenesc.

Muşuroiul iute ca focul

Ingrediente: şase cartofi noi mari, fierţi, o ceaşcă de fasole boabe colorată, 250 g carne de vită tocată, un ardei iute, o ceaşcă de roşii decojite, sare, piper, patru linguri ulei, doi căţei de usturoi.
Mod de preparare: se fierbe bine fasolea în două ape şi se lasă la scurs. Carnea tocată se căleşte în uleiul încins, la foc mic, apoi se adaugă roşiile mărunţite, usturoiul pisat, ardeiul tăiat bucăţele şi fasolea. Se adaugă sare şi piper după gust şi se lasă să scadă. Cartofii crestaţi în patru şi scobiţi puţin cu linguriţa se umplu cu această compoziţie şi se introduc la cuptor 10-15 minute. Se servesc cu salată verde.

Urmărește-ne pe Google News