Cuptorul cu microunde este deja de nelipsit din multe gospodării, utilitatea acestuia fiind dovedită în timp. Iar pentru a profita la maximum de el, ține cont și de următoarele sfaturi și trucuri, numai bune de pus în practică! 

La ce mai poți folosi cuptorul cu microunde

Pentru a încălzi mâncarea evită recipientele din plastic și folosește doar caserole din sticlă sau veselă din ceramică ce poate fi pusă la microunde. 

Sterilizează borcanele pentru conservele de iarnă

Așază borcanele pe tava cuptorului și lasă-le două minute la putere maximă. Atenție! Capacele borcanelor nu pot fi sterilizate la microunde, așa că trebuie fierte în apă clocotită într-un vas pe aragaz.

Dezinfectează bureții de vase

Pune bureții în cuptorul cu microunde pentru câteva minute, selectând cea mai mare temperatură și toate bacteriile vor muri.

Curăță tocătoarele de lemn

Pentru a dezinfecta tocătoarele, spală-le în prealabil, șterge-le cu o felie de lămâie, apoi introdu-le în cuptorul cu microunde și selectează temperatura cea mai mare, timp de un minut.

Reîmprospătează pâinea

Dacă ai cumpărat pâine acum câteva zile și vrei să o împrospătezi, acoper-o cu șervete de hârtie de bucătărie umezite și pune-o la cuptorul cu microunde timp de aproximativ 20 de secunde. Pâinea va absorbi toată umezeala din hârtie și va redeveni proaspătă. 

Curăță usturoiul de coajă mai rapid

Pentru a curăța mai repede cățeii de usturoi, pune-i în cuptorul cu microunde timp de 15 secunde. Scoate-i și vei vedea apoi cât de ușor se desprinde coaja.

Mai mult suc de citrice

Atunci când vrei să prepari o limonadă sau un suc natural de portocale, pune mai întâi fructele, timp de 30 de secunde, în cuptorul cu microunde. În acest fel, coaja se va înmuia și va ieși o cantitate mai mare de suc de fructe.

Usucă ierburile aromate

Pentru a păstra mai mult timp ierburile aromate pe care le folosești la gătit, cum ar fi pătrunjelul, mărarul, leușteanul etc., înfășoară-le în hârtie de bucătărie umezită și pune-le în cuptorul cu microunde, timp de 30 de secunde, pentru a le usca. Scoate-le, lasă-le la răcit și depozitează-le apoi în cutii, sticluțe sau punguțe pentru condimente.

Vezi şi greșeli pe care le faci când folosești cuptorul cu microunde!

 
 

Urmărește-ne pe Google News