În cazul în care ți-ai propus să călătorești în perioada următoare în această zonă superbă a provinciei Lombardia din nordul Italiei și nu știi care sunt cele mai frumoase și mai importante obiective turistice pe care ar trebui să le vizitezi, în acest articol ți-am pregătit un scurt ghid turistic în care vei afla tot ceea ce trebuie să știi despre renumitul lac și despre orașele și satele care se află de-a lungul acestuia.

De ce să vizitezi Lacul Como

În jurul Lacului Como poți să petreci un sejur minunat de câteva zile și te asigurăm că nu te vei plictisi. Lacul propriu-zis, cu oraşele și satele bucolice din jurul său sunt considerate, și pe bună dreptate, adevărate paradisuri de linişte și de lux. Aici vei regăsi vile elegante cu o arhitectură impresionantă, grădini luxuriante somptuoase, natură cât vezi cu ochii, priveliști absolut incredibile sau restaurante Michelin, în timp ce zona din propiere de coastă este un mozaic de dealuri acoperit cu păduri și străjuit de colțuroșii și semeții Alpi.

De asemenea, tot aici vei găsi numeroase posibilități de practicare a sporturilor nautice şi excursii cu barca. În plus, dacă ai noroc, ai toate șansele să dai nas în nas cu o grămadă de celebrități din showbizz-ul mondial, asta pentru că acesta este locul unde multe vedete și-au cumpărat proprietăți. Cele mai celebre nume sunt cele ale actorului George Clooney, cântărețului Sting și deținătorului imperiului Virgin Group, Sir Richard Branson.

Noul guvern va avea un premier de la PSD. Coaliția urmează să stabilească împărțirea ministerelor și „să trateze cu seriozitate” cererile USR
Recomandări
Noul guvern va avea un premier de la PSD. Coaliția urmează să stabilească împărțirea ministerelor și „să trateze cu seriozitate” cererile USR

Despre Lacul Como

Situat la 48 de kilometri distanță de Milano, în regiunea Lombardia din nordul Italiei, Lacul Como sau Lago di Como mai este cunoscut și sub denumirea de Lario (n.n. – în Antichitate Lacus Larius). Acesta este un lac natural prealpin de origine glaciară, care s-a format în urma topirii ghețarilor și a acțiunii erozive a străvechiului râu Adda, relatează site-ul Lake Como Travel.

Se află la o altitudine de 199 de metri, într-o depresiune străjuită de munți de granit și de calcar, și are o suprafață de 146 km², fiind al treilea lac ca mărime din Italia, după Garda și Maggiore. Suprafața totală a bazinului este de 4,572 km², iar volumul total de apă este de 22.500 hm³. La o adâncime maximă ce atinge 410 metri, Como este al cincilea cel mai adânc lac din Europa. De asemenea, fundul lacului se află la 227 de metri sub nivelul mării.

Când este cel mai bine să mergi la Lacul Como

Ochiul de apă este alcătuit din trei segmente bine definite, și anume Brațul Colico, Brațul Como și Brațul Lecco, iar pe toată suprafața lui pot fi deosebite trei areale geografice. Ne referim aici la țărmurile de sud, până la localitatea Lenno, care sunt dens populate. Apoi este zona centrală, care este ocupată în cea mai mare parte de dealuri. În sfârșit, la nord, între Acquaseria și Sorico, sunt munți cu înălțimi de peste 2.000 de metri, aflăm de pe enciclopedia online Wikipedia.

Cheltuieli de miliarde în anul electoral 2024. Cât ne mai costă scrutinul prezidențial repetat
Recomandări
Cheltuieli de miliarde în anul electoral 2024. Cât ne mai costă scrutinul prezidențial repetat

Lacul are forma unui zăvor sau a literei Y răsturnată. Este cel mai bine de vizitat de la începutul primăverii și până la sfârşitul toamnei, atunci când soarele strălucitor încălzeşte apa, iar grădinile sunt pline de flori multicolore.

Obiective turistice de vizitat pe Lacul Como

Lacul Como are multe de oferit, motiv pentru care îți recomandăm ca atunci când îți planifici călătoria în această zonă să îți rezervi măcar între trei și cinci zile. În caz contrar, vei constata cu părere de rău că nu ai suficient timp pentru a te bucura de toate atracțiile pe care le oferă acest loc absolut superb, recunoscut pe toate meridianele lumii pentru frumusețea sa de nepătruns, dar și pentru cultura bogată și istoria captivantă. În cele ce urmează îți prezentăm cele mai importante obiecive turistice care nu ar trebui să lipsească de pe agenda ta dacă vei ajunge la Lacul Como.

Orașul Como

Lacul Como – obiective turistice pe care să le vizitezi - Imagine cu o vedere aeriană asupra oarşului Como.

Como este situat între Lacul Como și ruinele Porta Torre. Cel mai bun mod de a-i explora istoria și cultura este să te plimbi la pas pe străzile și aleile pietruite din zona veche a orașului. Magazinele și restaurantele vechi de sute de ani, care sunt afaceri de familii, sunt destinații atractive și locuri perfecte pentru a te opri pentru a bea un espresso. Centrul istoric din Como este locul unde sunt cele mai multe biserici, muzee și alte obiective de interes turistic. Unul dintre cele mai importante este Basilica di San Fedele, care datează din secolul al XI-lea, despre care se spune că ar fi prima catedrală construită în Como, potrivit Untold Italy. De asemenea, Catedrala din Como „Duomo” a fost fondată în secolul al XIV-lea și se distinge printr-o fațadă frumoasă și câteva tapiserii la interior, care datează din 1598, și altarele în stil renascentist. De asemenea, nu trebuie să ratezi Muzeul Mătăsii, unde sunt expuse echipamente istorice, care vorbesc despre istoria mătăsii în Italia. De altfel, Como este supranumit „orașul mătăsurilor” pentru că aproximativ 25.000 de oameni de aici lucrează în această industrie, în acest orășel fiind produsă 95% din mătasea de pe piața italiană.

Primul partid care anunță că îl susține pe Nicușor Dan la alegerile prezidențiale din 2025: „Tot suportul necesar, fără a-i cere nimic în schimb”
Recomandări
Primul partid care anunță că îl susține pe Nicușor Dan la alegerile prezidențiale din 2025: „Tot suportul necesar, fără a-i cere nimic în schimb”

Satul Cernobbio

La nord de Como se află satul Cernobbio, o stațiune de vacanță foarte populară de pe malul Lacului Como, situată la poalele Muntelui Bisbino. Satul este renumit și prin prisma faptului că se află foarte aproape de alte așezări fermecătoare, precum Argegno, Laglio sau Tremezzina. În Cernobbio sunt unele dintre cele mai cunoscute vile de pe malul lacului, între care Villa dEste și Villa Erba. Prima dintre acestea a fost construită pentru prințesa Țării Galilor, Caroline de Brunswick, în secolul al XVI-lea, iar astăzi este un hotel de lux care a păstrat în mare parte mobilierul original. Aici este găzduit an de an Concursul de Eleganță, un eveniment dedicat mașinilor de epocă și celor mai exclusiviste modele din lume.

Satul Bellagio

Lacul Como – obiective turistice pe care să le vizitezi - Imagine cu satul Bellagio.

Deseori denumit „perla Lacului Como” datorită frumuseții sale unice și priveliștilor idilice, satul Bellagio este un loc de vis, situat pe un promontoriu deluros, care străjuiește ambele brațe ale Lacului Como. Denumirea provine de la cuvântul latinesc bi-lacus, care înseamnă „între lacuri”. Priveliștea pe care o oferă acest loc este unică, străzile pietruite sunt de modă veche, clădirile colorate dau farmec satului, iar grădinile de la Villa Serbelloni și Villa Melzi D’Eryl sunt la fel de frumoase și de parfumate ca oricare altele din Italia. Despre Serbelloni, care este proprietatea fundației Rockefeller, se spune că ar fi fost construită peste vila care a aparținut lui Plinius cel Tânăr (61-112 d.Hr.), reputat om de litere roman, care s-a născut în apropiere.

Satul Brunate

Funicularul Como-Brunate este o modalitate pe cât de ușoară, pe atât de plăcută de a ajunge la Brunate, o mică așezare montană de pe culmile din jurul Lacului Como, situată la o altitudine de 720 de metri. Funicularul pornește de la gara Como și urcă pe o distanță de aproximativ 1.000 de metri, oferind turiștilor o priveliște spectaculoasă asupra orașului și împrejurimilor sale. La Brunate vei descoperi un sat idilic, presărat cu vile luxoase în stil Art Nouveau, grădini luxuriante și piscine, care este cunoscut și sub numele de „Balconul Alpilor”, fiind amplasat pe un platou deasupra Lacului Como.  Funicularul a fost construit în timpul revoluției franceze și a devenit un mijlocitor al turismului de masă deoarece este singura modalitate de a vedea lacul dintr-o perspectivă unică. Aici trebuie să vizitezi Farul Volta, care a fost denumit astfel după numele inventatorului bateriei, Alessandro Volta.

Satul Varenna

Lacul Como – obiective turistice pe care să le vizitezi - Imagine cu satul Varenna văzut de pe Lacul Como.

Varenna este un alt sat pitoresc, care se află pe malul estic al Lacului Como. Este cel mai bine conservat centru medieval din întreaga zonă a Lacului Como, care te va fascina cu străzile sale pietruite și abrupte și cu bisericile vechi de sute de ani, așa cum este cazul Bisericii San Giovanni Battista, care datează din secolele X-XI, fiind una dintre cele mai vechi din Lombardia. Dincolo de faptul că este un loc renumit datorită activităților tradiționale pentru această zonă, cum ar fi pescuitul, producția de butoaie sau extracția marmurei negre, Varenna oferă posibilitatea turiștilor să urce pe feribotul care îi va duce la Bellagio și la vilele Balbianello și Carlotta.

Vila Balbianello, Lenno

Lacul Como – obiective turistice pe care să le vizitezi - Imagine cu Vila Balbianello.

S-ar putea ca numele acestei localități să nu îți fie cunoscut, însă este un loc pe care cu siguranță vei dori să îl vizitezi pentru că acest sat găzduiește cea mai faimoasă vilă de pe Lacul Como. S-ar putea, totuși, să recunoști vila din filmul Star Wars: Attack of the Clones sau Casino Royale. Villa del Balbianello este situată chiar pe malul lacului, la mică distanță de centrul orașului. Poți ajunge aici pe jos sau cu barca, iar dacă dorești să vizitezi și interiorul vilei, asigură-te că îți rezervi bilete pentru turul ghidat pe site-ul oficial. Vara, biletele se vând cu săptămâni înainte.

Vila Carlotta, Tremezzo

La mică distanță de Villa del Balbianello se află  vila Carlotta, o altă vilă renumită de pe Lacul Como, așa că este o idee grozavă să le vizitezi pe amândouă într-o singură zi. Această vilă uimitoare se află pe malul vestic al lacului și se distinge prin arhitectura europeană. Cu toate acestea, Villa Carlotta este renumită în special pentru colecția de artă din anii 1800 pe care o găzduiește, dar și pentru grădinile botanice spectaculoase. De asemenea, dacă ajungi aici, obligatoriu va trebui să cobori în tunelurile cu citrice pentru a te bucura de aromele proaspete de trandafiri englezi și camelii. Poți cumpăra bilete la Villa Carlotta direct de pe site-ul oficial, iar acestea sunt valabile la o anumită dată și oră.

Vezi şi locuri de vizitat în Milano!

   

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (36)

Timea97   •   21.01.2024, 08:12

Destinatie turistica plina de frumosi

Timea97   •   21.01.2024, 08:12

natura a creat peisaje unice si spectaculoase. Minunata

lipanileana   •   10.01.2024, 10:46

Într-adevăr superb ,merita vizitat .

Vezi toate comentariile (36)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Încă un DIVORȚ în showbizul românesc! Și-au spus ADIO după 10 ani de mariaj! 'S-a încheiat într-un mod civilizat, nu e cu scandal'
Unica.ro
Încă un DIVORȚ în showbizul românesc! Și-au spus ADIO după 10 ani de mariaj! 'S-a încheiat într-un mod civilizat, nu e cu scandal'
Mihai Gâdea a fost văzut în multe ipostaze alături de fiica sa, însă soția acestuia e foarte discretă. Agatha a intrat acum în atenția tuturor și mulți au fost surprinși să afle cu ce se ocupă femeia!
Viva.ro
Mihai Gâdea a fost văzut în multe ipostaze alături de fiica sa, însă soția acestuia e foarte discretă. Agatha a intrat acum în atenția tuturor și mulți au fost surprinși să afle cu ce se ocupă femeia!
În sfârșit, Adrian Cioroianu a vorbit despre divorțul de Daniela Nane: "Am cunoscut-o într-un studio de televiziune". Ce spune despre pozele cu fosta soție și iubitul tinerel
Libertateapentrufemei.ro
În sfârșit, Adrian Cioroianu a vorbit despre divorțul de Daniela Nane: "Am cunoscut-o într-un studio de televiziune". Ce spune despre pozele cu fosta soție și iubitul tinerel
Ce trebuie să pui în blatul de tort ca să-ți iasă pufos. Ingredientul care îl va face să ți se topească în gură
FANATIK.RO
Ce trebuie să pui în blatul de tort ca să-ți iasă pufos. Ingredientul care îl va face să ți se topească în gură
Cum arată acum copiii lui Meghan Markle & Prințul Harry. Fotografie RARĂ cu Archie și Lilibet
Elle.ro
Cum arată acum copiii lui Meghan Markle & Prințul Harry. Fotografie RARĂ cu Archie și Lilibet
Cum arată femeia care a crescut-o pe Andreea Marin, după moartea mamei ei. Imagini rare cu eleganta doamnă Renata / Foto
Unica.ro
Cum arată femeia care a crescut-o pe Andreea Marin, după moartea mamei ei. Imagini rare cu eleganta doamnă Renata / Foto
Ce casă ne permitem, în funcție de venit. Formula simplă care ne învață cum să nu ne supraîndatorăm
Observatornews.ro
Ce casă ne permitem, în funcție de venit. Formula simplă care ne învață cum să nu ne supraîndatorăm
Horoscop 19 decembrie 2024. Berbecii se văd azi nevoiți să se ocupe mai mult de cei dragi, de nevoile și de solicitările lor
HOROSCOP
Horoscop 19 decembrie 2024. Berbecii se văd azi nevoiți să se ocupe mai mult de cei dragi, de nevoile și de solicitările lor

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI