Preparare: într-o oală mare se fierb foile de lasagna conform instrucţiunilor de pe ambalaj. În acest timp, se încinge uleiul într-o tigaie, la foc moderat. Se adaugă ceapa şi usturoiul şi se călesc timp de cinci minute. Se pun ciupercile, se călesc până încep să-şi lase sucul, apoi se adaugă spanacul şi se lasă pe foc până compoziţia scade. Se transferă amestecul într-un castron, se adaugă sucul de lămâie, sare şi piper, după gust şi se amestecă bine.
Într-un blender, se amestecă bine brânza vegetală cu tofu, sucul de roşii, pasta de tomate, sarea şi piperul. Se unge tava cu ulei, se aşază două foi de lasagna, se întinde deasupra foilor jumătate din amestecul de spanac şi o treime din amestecul de brânzeturi. Se continuă astfel până se vor folosi toate foile de lasagna şi toată compoziţia. După ce au fost aşezate, se dă la cuptor pentru 30 de minute.