A doua dintre problemele abordate de Adina Alberts, cu care se confruntă femeile însărcinate, cea care înglobează căderea părului, pigmentarea tenului și apariţia vergeturilor, adună acumularea de kg în plus, ptoza (lăsarea) abdominală și ptoza (lăsarea) sânilor.

”Dacă mămica alăptează, ceea ce este întodeauna de dorit, mare parte a kilogramelor acumulate în timpul sarcinii  dispar repede.  Imediat după înţărcare pot fi reluate programe de fitness, diete alimentare restrictive, programe de terapii corporale, injectabile, chiar şi chirurgie dacă este nevoie. Dacă mămică nu alăptează, atunci ea trebuie să se îngrijească de revenirea ei din punct de vedere fizic, fără întârziere. Dacă au trecut 6 luni şi slăbirea nu s-a produs, revenirea la silueta iniţială va fi  mult mai greoaie”, explică medicul estetician.

Lăsarea sânilor, a abdomenului și kilogramele în plus. Adina Alberts recomandă

  • Pe perioada sarcinii, atunci când abdomenul, dar şi sânii, sunt într-o lentă dar continuă creştere, aplicaţi din plin creme antivergeturi pe baza de produse naturale, destinate femeilor însărcinate. Procuraţi aceste produse doar din farmacii. Dacă nu aveţi posibilităţi, aplicaţi ulei de măsline! Această este perioada în care vergeturile se formează, când abdomenul, respectiv sănii sunt în creştere. Vergeturile devin însă vizibile după ce volumul scade, adică după naştere.
  • În timpul sarcinii faceţi masaje de relaxare cu astfel de produse naturale. Este tot ceea ce puteţi face. Niciun alt procedeu nu este permis! Nicio altă tehnologie/aparat nu va face bine. Nici măcar saună sau jacuzzi nu sunt permise.
  • După naştere, pe abdomenul încă destins, aplicaţi un conformator- modelator, a cărui constricţie o creşteţi gradat, revenirea şi contractarea pielii lăsate este forţată astfel într-un mod benefic.
  • Lăsarea sânilor (ptoza lor) este o situaţie cu care se confruntă o mare parte a femeilor care au născut. Fie că au alăptat sau nu, sânii tot se lasă. Aceştia se măresc de volum în timpul sarcinii, motiv pentru care pielea lor se întinde în exces iar, când revenirea la măsurile de dinaintea sarcinii s-a produs, sânii se lasă. Există totuşi câteva trucuri pe care le putem aplica pentru a nu ne confruntă cu acest neajuns. Mai întâi de toate este ideal să nu luăm foarte multe kg în sarcina, se consideră că 10-15 kg sunt de bun simt.Apoi,  în perioada de alăptare, sânii trebuiesc „goliţi” permanent, astfel că ei să nu stea plini, durate lungi de timp. În primele luni de viaţă, un bebeluş mănâncă din 3 în 3 ore. Dacă alăptarea se face la san, aveţi grijă că aceştia să fie goliţi complet după fiecare alăptare. Dacă nu sunt goliţi, utilizaţi pompitele de muls că să extrageţi diferenţa de lapte care nu a fost consumată.  Obţineţi două beneficii în acest sens: 1. Stimulaţi lactatia şi 2. Goliţi sânul care nu mai stă plin, deci pielea nu mai suferă datorită distensiei exagerate.

    Deci, cu ajutorul aparaturii adecvate, goliţi complet sănii, la fiecare 3-4 ore, puneţi la frigider lăpticul astfel obţinut, sau chiar la congelator, iar bebeluşul dvs va putea consumă lapte matern, la biberon, şi după ce dvs l-aţi înţărcat, câştigându-va astfel mai rapid „independenţa”.

 

Citește și:

Medicul Adina Alberts va fi la dispoziția cititorilor Libertatea și va răspunde întrebărilor legate de frumusețea exterioară și cele mai bune metode pentru a o dobândi. Scrie-i pe adresa de mail esteticianulraspunde@ringier.ro

 
 

Urmărește-ne pe Google News