► Ingrediente
►3 dovlecei ►3 vinete
►4 ardei capia
►2 ardei verzi ►un kg roșii
►3-4 linguri ulei de măsline
►sare grunjoasă
►piper negru măcinat
►o lingură zahăr
►o legătură pătrunjel
►o linguriță paprika

► Preparare:
1. Se spală și se feliază pentru început vinetele. Se sărează și se lasă 1-2 ore să se scurgă de sucul toxic.
2. Se curăță dovleceii și ardeii. Se taie rondele, se perpelesc în uleiul de măsline, se sărează și se așază în tavă, în straturi.
3. Se opăresc roșiile, se decojesc și se pasează cu blenderul. Se adaugă o linguriță de paprika, zahăr, sare și piper. Se lasă să fiarbă și să scadă la foc mic.
4. Se toarnă peste legumele coapte și se bagă în cuptor. Se servesc ornate cu pătrunjel proaspăt tocat mărunt.

 
 

Urmărește-ne pe Google News