- Ingrediente: o vânătă, 3 dovlecei, 3 cepe mai mici, 1/2 de ţelină, 3 roşii, 2 ardei graşi, 300 g ciuperci, 5-6 căţei de usturoi, 4-5 rondele de ardei iute, puţin rozmarin, ulei.
- Mod de preparare: se taie rondele dovlecelul, vânăta, ţelina, cepele se curăţă şi se taie în sferturi, roşiile, felii mai mari, ciupercile, sferturi. Usturoiul se curăţă. Se unge o tavă mare cu ulei de măsline, apoi se aşază legumele, printre ele se pun căţeii de usturoi, deasupra se mai pune puţin ulei şi se presară rozmarin. Se condimentează cu sare, se pun şi rondelele de ardei iute şi se coc 15 minute în cuptorul încins.
Costica2023 • 23.12.2023, 12:07
Este o modalitate simplă și sănătoasă de a te bucura de gustul și beneficiile legumelor proaspete
Costica2023 • 23.12.2023, 12:06
Acest fel de mâncare poate fi servit ca un acompaniament delicios pentru diverse preparate sau poate constitui baza unei mese principale pentru cei care preferă o dietă bazată pe legume
Costica2023 • 23.12.2023, 12:06
Această metodă de gătire intensifică aromele și texturile legumelor, oferindu-le o consistență plină de savoare. Iată câteva motive pentru care legumele la cuptor sunt apreciate