– Roşiile. Nu ar trebui să lipsească din meniul zilnic, fiind foarte bogate în licopen (un compus cu rol antioxidant). Un aspect important este că licopenul nu îşi pierde proprietăţile ca urmare a procesului de fierbere. Roşiile conţin potasiu şi vitamina C.
– Ridichile roşii. Sunt o excelentă sursă de acid folic (recomandat femeilor însărcinate), antioxidanţi şi vitamina C. În plus, conţin elemente nutritive şi minerale, precum calciu, fier, fosfor, magneziu şi potasiu.
– Căpşunele. Sunt bogate în vitamine, minerale, acid folic, fier. Previn şi anemiile, iar prin conţinutul semnificativ de vitamina K ajută la funcţionarea normală a ficatului. Scad tensiunea arterială şi previn afecţiunile inimii.
– Cireşele. Foarte bogate în fibre, conţin un procent important de vitamina C, potasiu, vitamina A şi caroten (acesta din urmă protejează epiderma şi are şi rol anticancerigen), având proprietăţi antibacteriene.
– Zmeura. E foarte bogată în fibre, ceea ce ajută la echilibrarea colesterolului. Consumul de zmeură e recomandat şi pentru prevenirea gripei şi creşterea imunităţii organismului. Bogată în vitamina C, zmeura reduce aciditatea din stomac.
– Pepenele verde. E foarte bogat în licopen, care contribuie la detoxificarea organismului. De asemenea, conţine vitamine şi minerale care îmbunătăţesc circulaţia sangvină.
– Grepfrutul roşu. Conţine antioxidanţi, licopen şi pectină (un compus organic important, care echilibrează colesterolul).

 
 

Urmărește-ne pe Google News