Costuri aproximative ingrediente: 1 dovlecel: 3 lei, ulei: 1 leu, ceapă: 0,50 lei, usturoi: 0,50 lei, zeamă de lămâie: 0,50 lei, sare şi piper: 0,50 lei; pătrunjel: 0,50 lei; Total: 6,50 lei

 

Ingrediente: 1 dovlecel, 40 ml ulei, o ceapă mare, 2 căţei de usturoi, 1/2 linguriţă zeamă de lămâie, sare şi piper; decor: pătrunjel

Preparare: Dovlecelul se curăţă de coajă şi se taie cubuleţe. Ceapa se curăţă şi se taie rondele. Usturoiul se curăţă şi se taie mărunt. Într-o tigaie se pune uleiul la încins, apoi se adaugă ceapa şi dovlecelul şi se călesc la foc potrivit până devin moi, cam 10 minute. Se lasă să se răcescă, apoi se pun într-un vas cu zeama de lămâie, usturoiul, sare şi piper după gust. Se mixează până devine o compoziţie omogenă. Se decorează cu pătrunjel. Este o garnitută gustoasă şi dietetică.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.