Costuri aproximative ingrediente: cartofi: 2,00 lei, ulei: 2 lei, usturoi: 0,50 lei, boia: 0,50 lei, rozmarin: 0,50 lei, sare şi piper: 0,50 lei. Total= 6,00 lei
Ingrediente: 4 cartofi mari, 2 căței de usturoi, două linguri ulei de măsline, o linguriță boia iute, o linguriță rozmarin proaspăt, sare, piper
Preparare: se spală bine cartofii, apoi se pun la fiert într-o cratiţă, tăiaţi felii, după ce a dat apa cu sare în clocot. Se lasă să fiarbă 4-5 minute, apoi se scot într-o sită şi se pun deasupra apei în care au fiert să mai stea în aburi câteva minute. În acest timp se pune uleiul la încins într-o tigaie antiaderentă. Apoi se pun cartofii, cu partea tăiată în jos, în ulei. Peste ei se presară piper și usturoiul zdrobit. După câteva minute, când s-au prăjit, se întorc cartofii și se presară peste ei rozmarinul măcinat și boiaua. Se lasă până au devenit maronii, amestecându-i bine cu condimentele.
La ce secție de votare votezi duminică și cum poți vota dacă nu ești în localitatea de domiciliu pe 24 noiembrie la alegerile prezidențiale!