Costuri aproximative ingrediente: cartofi: 2 lei, ulei: 0,50 lei, sare, piper, boia: 1 leu. Total: 3,50 lei

Ingrediente: 5-6 cartofi medii, 3-4 linguri de ulei, sare, piper, boia de ardei

Preparare: Se spală bine cartofii, cu o perie. Se feliază transversal cu ajutorul unei răzătoare sau cu un cuţit foarte bine ascuţit, în felii de 2 mm. Se pun în apă, apoi se usucă cu un prosop de hârtie. Cu o lingură de ulei se unge hârtia de copt din tava de aragaz, cu ajutorul unei pensule sau cu un puverizator. Se pun feliile de cartofi pe un singur rând, se presară sare si piper şi se dau la cuptorul bine încins. Dupa cca 10-15 minute se scoate tava şi se întorc feliile de cartofi pe cealaltă parte. Se mai lasă 5-10 minute la cuptor. Când se scot din cuptor se pun pe farfurii întinse, să nu se suprapună prea mult, pentru a nu se înmuia. Dupa ce se racesc, se pun într-un bol şi se presară boia peste ei.

 

 
 

Urmărește-ne pe Google News