Costuri aproximative ingrediente: căpşuni: 7 lei: zahăr: 1,5 lei, lămâie: 0,50 lei. Total: 9,00 lei

Ingrediente:  1 kg de căpşuni, cântărite după ce au fost curăţate, 500 g de zahăr, zeama de la 1/2 lămâie

Preparare: căpşunile se spală, se curăţă de codiţe şi se cântăresc, apoi se taie în bucăţi şi se pun într-o cratiţă. Se stropesc cu sucul de lămâie şi se pune cratiţa pe foc iute. În primele minute de fierbere se scutură cratiţa de câteva ori, până când căpşunile îşi lasă sucul, ca sa nu se prindă de fundul cratiţei. Se fierb la foc mare, adunând spuma, până scade volumul aproape la jumătate (20-30 de minute). În acest moment, se adaugă zahărul, tot deodată. Se aduce gemul din nou la fierbere, apoi se reduce focul la mic spre mediu. Spuma formată se îndepărtează cu o lingură de lemn. Gemul se mai fierbe 10-15 minute până se leagă bine siropul (se mai leagă şi după răcire). Se pune apoi în borcanele curate, uscate şi sterilizate.

Citește mai multe rețete pe site-ul www.rețetepractice.ro

 
 

Urmărește-ne pe Google News