Costuri aproximative ingrediente: făină: 1 leu, drojdie: 1 leu, ulei: 3 lei, sare: 0,50 lei, zahăr: 0,50 lei, roşii: 3 lei, oregano: 0,50 lei. Total: 9,50 lei
Ingrediente: aluat: 500 g faină albă, 25 g drojdie de bere, 50 g ulei de măsline extravirgin, sare marină; topping: 5 roşii, 4 linguri ulei de măsline extravirgin, o linguriţă oregano uscat, sare şi piper
Preparare: se prepară aluatul de focaccia, se întinde cu mâna şi se aşază într-o tavă unsă cu ulei de măsline. Se lasă aluatul 25 de minute într-un loc cald să crească, apoi se presară cu sare şi piper, după gust şi se unge cu ulei de măsline. Se spală roşiile şi se taie rondele. Se aranjează rondelele de roşii pe suprafaţa aluatului, lăsând între ele o distanţă de 1 cm şi se presară oregano şi un praf de sare. Se coace 20 de minute la 230° C, apoi se scoate focaccia.