Costuri aproximative ingrediente: mazăre: 4 lei, ceapă: 0,50 lei, morcov: 0,50 lei, sare, piper: 0,50 lei, pastă de tomate: 0,50 lei, ulei: 1 leu, mărar: 1 leu, ou: 0,50 lei, lapte: 0,80 lei, pâine: 0,50 lei. Total: 9,80 lei
Ingrediente: pentru mâncare: mazăre congelată 500 g, o ceapă, un morcov, o linguriţă pastă de tomate, o legătură de mărar, sare şi piper, o lingură de ulei; pentru frigănele: câteva felii de pâine mai veche, 1 ou, 200 ml lapte, puţin ulei.
Preparare: se taie mărunt ceapa, morcovul se taie felii şi se pun la fiert în puţină apă. Se lasă să fiarbă 10 minute, după care se adaugă mazărea congelată şi pasta de tomate. Când mazărea s-a înmuiat se adaugă uleiul, piper şi mărarul tocat.
Feliile de pâine se trec prin lapte, apoi prin oul bătut cu puţină sare şi se rumenesc în ulei încins, pe ambele părţi.