Costuri aproximative ingrediente: orez- 1,5 lei, ulei- 0,50 lei, sare, piper- 1 leu, usturoi: 1 leu, pătrunjel- 1 leu. Total= 5,00 lei
Ingrediente: 1 1/2 cană orez, 4 1/2 căni apă, 3-4 căţei de usturoi, sare, puţin piper măcinat, 2 linguri de ulei, pătrunjel.
Preparare: Se taie usturoiul mărunt. Într-o cratiţă înaltă, care poate fi introdusă la cuptor, se încinge uleiul. Se pune apa la fiert şi se încinge cuptorul. Apoi se adaugă usturoiul în uleiul încins şi, imediat, orezul. Se căleşte bine, amestecând cu o lingură de lemn, până devine uşor auriu. Apoi, se toarnă apa fierbinte peste orez, se adaugă piper şi sare, după gust, şi se introduce vasul la cuptor. Orezul este gata când toată apa din vas s-a evaporat. Nu e nevoie să se amestece. Se serveşte cu pătrunjel tocat.