Cum faci plăcinta cu mere:

Costuri aproximative ingrediente: făină: 1 leu, ulei: 0,50 lei, mere: 5 lei, praf de copt, sare: 0,70 lei, pesmet: 0,50 lei, zahăr: 0,50 lei, scorţişoară: 0,50 lei, zahăr pudră: 0,50 lei. Total: 9,20 lei

Ingrediente: aluat- 150 ml ulei, 150 ml apă, 350-400 g făină, un plic praf de copt, un praf de sare; umplutură– 2 kg mere, 6 linguri de zahăr, o linguriţă scortişoară; 3 linguri pesmet pentru presărat pe aluat; zahăr pudră pentru ornat

Preparare: se curăţă merele, se rad şi se călesc cu zahărul şi scortişoara. Se lasă la răcit. Se face aluatul, amestecând ingredientele. Praful de copt şi sarea se pun în făină, apoi se adaugă apa, uleiul şi se frămâmtă un aluat moale. Aluatul se împarte în două şi se întind două foi de dimensiunea tavii de copt. Se unge tava cu ulei şi se aşază prima foaie care se acoperă cu pesmet. Peste ea se pune amestecul de mere şi a doua foaie. Se dă la  cuptorul preîncălzit (180 grade) pentru aproximativ 30-40 de minute, până se rumeneşte. Se lasă să se răcească, apoi se pudrează cu zahăr.

 
 

Urmărește-ne pe Google News