Costuri aproximative ingrediente: varză: 2 lei, sare, piper: 0,50 lei, 0,50 lei lapte: 1 leu, ulei: 0,50 lei, ouă: 1 leu, drojdie: 0,50 lei, morcov: 0,50 lei, zahăr: 0,50 lei făină: 1,50 lei, susan: 0,50 lei.Total: 9 lei
Ingrediente: 1 cub drojdie (25 g), 500 g făină, o lingură de zahăr, un praf sare, 1 ou, 250 ml lapte; umplutura: o varză (1 kg), un morcov sare, piper, 2 linguri de ulei; un gălbenuş pentru uns şi o linguriţă seminţe de susan.
Preparare: Se fărâmiţează drojdia într-un castronel, se pun peste ea: zahărul, 3 linguri din laptele călduţ, o lingură de făină. Se acoperă vasul şi se lasă să crească 10 minute. Într-un vas încăpător se pune restul de făină şi apoi se pun celelalte ingrediente şi drojdia. Se amestecă cu o lingură şi apoi se frământă cu mâna, cam 10 minute, până se obţine un aluat elastic, nelipicios. Se acoperă şi se lasă la crescut 30 de minute.
În acest timp se taie varza fin şi se căleşte în ulei împreună cu morcovul ras, adăugându-se puţină apă din când în când până se înmoaie.
La sfârşit se adaugă sare şi piper, după gust. După ce a crescut aluatul, se împarte în două şi se întinde fiecare parte pe o suprafaţă unsă cu ulei. Se încinge cuptorul la 180 de grade. Într-o tavă mare se pune o foaie de copt, apoi jumătate din aluat şi deasupra varza. Se acoperă cu a doua foaie şi se unesc marginile presând cu dinţii unei furculiţe. Se unge cu gălbenuş, se presară susan şi se coace 30-40 de minute la foc mediu.