Costuri aproximative ingrediente: bucăţi soia: 1,50 lei, ulei: 2 lei, usturoi: 0,50 lei, sare, piper: 1 leu, boia: 0,50 lei, dafin: 0,50 lei, făină: 0,50 lei, muştar: 0,50 lei, ceapă: 0,50 lei. Total= 7,50 lei

 

Ingrediente: 1 pachet şniţele de soia, o linguriţă sare, câteva boabe de piper, o ceapă mică, 2 căţei de usturoi, 1-2 foi de dafin; crustă: 3 linguri făină, o lingură mare de muştar, sare, piper, 4-5 linguri de apă, o linguriţă boia iute/dulce

Preparare: se pun bucăţile de soia în apă rece cu o lingură (rasă) de sare groasă şi se lasă să se înmoaie cam 20 de minute întorcându-se după 10 minute. Se aruncă apa şi apoi se pun la fiert într-o oală cu apă fierbinte în care se pune sare, boabe de piper, ceapa tăiată feliuţe, căţeii întregi de usturoi, foile de dafin. Se lasă la fiert, cu capac cam 20 de minute, apoi se scot feliile de soia şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Când sunt mai reci, se presează uşor între palme şi se pun deoparte. Se prepară sosul din făină, muştar, apă şi boia. Se iau pe rând feliile de soia, se dau prin sosul de muştar şi se prăjesc în tigaie, la foc potrivit, pe ambele părţi, până se rumenesc.

 

Google News Urmărește-ne pe Google News Abonați-vă la canalul Libertatea de WhatsApp pentru a fi la curent cu ultimele informații
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.