Costuri aproximative ingrediente: linte: 3 lei, ceapă: 0,50 lei, morcov: 0,50 lei, usturoi: 0,50 lei, roşii: 2 lei, chimen, boia, sare, piper: 1 leu, ulei: 0,50 lei, pătrunjel: 1 leu. Total: 9,00 lei

Ingrediente: o cană de linte roşie, o ceapă, un morcov, 2 căţei de usturoi, 2-3 roşii, 3 linguri ulei, o jumătate de linguriţă de chimen, o jumătate de linguriţă de boia iute; sare şi piper după gust; servire: pătrunjel
Preparare: Se pune lintea la înmuiat cu o oră înainte de a face supa. Se încinge uleiul în oala în care se face ciorba, se adaugă ceapa, usturoiul, morcovul tocate şi seminţele de chimen şi se călesc un minut, ca să nu se ardă chimenul sau usturoiul. Se adaugă roşiile pasate şi boiaua iute. Se lasă să fiarbă vreo 5 minute, timp în care se amestecă cu 3-4 căni de apă, în funcţie de cât de groasă vrei să fie supa, după care se adaugă lintea scursă. Se lasă la fiert 30-40 de minute, până încep să se omogenizeze toate ingredientele. Se adaugă sarea şi piperul şi se amestecă cu blenderul ca să fie cremoasă. Se serveşte cu pătrunjel tocat.

 
 

Urmărește-ne pe Google News