Costuri aproximative ingrediente: vişine – 6 lei, lămâie- 0,80 lei, smântână -1 leu, zahăr- 0,50 lei, sare- 0,20 lei, scorţişoară- 0,50 lei. Total: 9 lei

Ingrediente: un kg vişine congelate (fără sâmburi), ½ cană de apă, două linguri de zahăr, o linguriţă rasă de sare, un baton de scortişoară, două felii de lămâie; pentru servit: ½ cană smântână

Preparare: se pun vişinele, apa, zaharul, sarea, scortişoara şi feliile de lămâie pe foc, într-o oală, până încep să fiarbă. Se micşorează focul şi se mai lasă oala 5-7 minute, până când vişinele se înmoaie. Se ia oala de pe foc, se scot feliile de lămâie şi batonul de scortişoară. Se pune deoparte jumătate de cană de vişine, iar amestecul rămas în oală se lasă să se răcească puţin şi se pasează într-un blender. Apoi se adaugă vişinele şi se pune la frigider. Se mănâncă rece, cu smântână.

 
 

Urmărește-ne pe Google News