Sfatul specialistului

– O apreciere corectă este să cumpăraţi 115 g de creveţi în coajă, fără cap, pentru o porţie servită ca gustare şi 200 g pentru o porţie servită ca fel principal.
– Dacă găsiţi creveţi cu cap, puteţi măcina capetele în mixer şi le puteţi fierbe ca bază pentru supe, sosuri sau mâncăruri. Dacă nu intenţionaţi să faceţi imediat supă, mâncare sau sos, puneţi capetele în congelator până aveţi nevoie de ele. Când a venit vremea, zdrobiţi- le sau daţi-le prin mixer şi fierbeţi-le la foc mic, cu legume aromatice şi cu smântână, ca să extrageţi aroma şi să obţineţi o bază extraordinară pentru sosuri şi supe.

Alte informaţii utile vei găsi în al patrulea volum al colecţiei:

“ŞCOALA DE BUCĂTARI MASTERCHEF cel mai complet curs de gătit – Peşte şi fructe de mare” care se vinde împreună cu ziarul Libertatea de luni, 11 noiembrie, în ediţie limitată. Grăbeşte-te la chioşcuri!

Dacă îți plac creveții, îți recomandăm câteva reţete cu creveţi prefierţi

Urmărește-ne pe Google News