Cea mai des întâlnita metodă de-a reduce cheltuiala la „curent” este să opreşti lumina în camera din care ieşi. Încearcă să-ţi formezi un reflex din acest gest.
Opreşte aparatele electronice atunci când părăseşti camera sau locuinţa sau când te culci. Sistemele standby, nu fac decât să consume inutil energie. Ledurile aprinse ale televizorului, combinei audio, laptopului, CD playerului, monitorului şi tastaturii computerului sau a filtrului de cafea nu fac decât să-ţi încarce factura la electricitate. Nu adormi înainte de a scoate din priză taote aceste aparate.
Ţine geamurile şi uşile închise atunci când ai pornit centrala.
Cumpără produse electrocasnice (frigidere, maşini de spălat, cuptor cu microunde, aspiratoare) care au un consum de energie scăzut. Urmariţi produse ecologice din acest punct de vedere. De obicei, acestea sunt încadrate în clase, în functie de consumul electric şi performante, unde Clasa A înseamnă un consum redus.
După ce ţi-ai încărcat telefonul, nu lăsa încărcătorul în priză.
Înlocuieşte becurile obişnuite cu unele ecologice.
Foloseşte-te pe cât se poate de lumina zilei pentru a face diverse activităţi.
Dacă îţi place să citeşti seara, foloseşte o veioză în loc să aprinzi lustra cu 2-3 becuri.
Dacă stai la casă, nu lasa lumina afară aprinsă non-stop. Foloseşte becuri cu senzori care detectează mişcare şi se aprind numai atunci când este nevoie.
Când doreşti să pui maşina de spălat în funcţiune, asigură-te că ai suficiente rufe murdare, astfel economiseşti energie electrică, apă şi detergent. Dacă setezi cea mai mică temperatură a apei vei consuma mai puţin, iar culorile hainelor vor rezista mai mult.
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News