Cuprins:
Denumirea acestei așezări desemnează un deal la poalele căruia stă scris cu litere de-o șchioapă „Bine aţi venit în Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaun gahoronukupokaiwhenuakitanatahu!”.
Neo-zeelandezii se mândresc cu această așezare, care a fost inclusă în Cartea Recordurilor Guinness ca având cel mai lung din lume folosită încă.
Câte litere are locul cu cel mai lung nume din lume. Cum se traduce
Această denumire este un nume dat în limba maori, limba nativă a populației băștinașe din Noua Zeelandă.
Este vorba de denumirea neoficială, dar tradiţională şi istorică în același timp a acestui deal situat la 305 metri deasupra nivelului mării.
Numele acestei așezari conține nu mai puțin de 85 de litere şi are legătură cu folclorul şi mitologia maorilor. Există mai multe versiuni de pronunție. De exemplu, în „Guinness Book of Records” a fost înregistrată pronunția în limba engleză, cuvântul în acest caz fiind format din 92 de litere.
În traducere liberă, „Taumatawhakatangihangakoauauotamateaturipukakapikimaun gahoronukupokaiwhenuakitanatahu” înseamnă „Locul unde Tamatea, omul care avea genunchi mari, care urca și cobora munții, supranumit înghițitorul de munți care călătorea și care cânta din flaut pentru o persoană iubită”.
Atât localnicii, dar mai ales turiştii de pretutindeni folosesc însă denumirea prescurtată a localității, și anume Taumata sau Tamatea.
Localnicii spun că denumirea localității lor este mai ușor de pronunțat dacă aceasta este cântată.
- Tot în Noua Zeelandă se află și locul unde răsare Soarele pe glob prima oară
Cine a dat cel mai lung nume de așezare din lume?
Dealul a primit numele de la Tamatea, un războinic și un lider faimos din Noua Zeelandă. Legenda spune că într-o zi, în timp ce călătorea prin districtul Porangahau, a dat peste un trib băștinaș.
Pentru a-și putea continua călătoria, oastea lui Tamatea a trebuit să lupte împotriva membrilor acestui trib. În timpul luptei, fratele lui a fost ucis. Tamatea a fost atât de îndurerat încât a rămas câteva zile în locul unde fratele său și-a pierdut viața.
Se spune că în fiecare dimineață urca pe deal și cânta un cântec de jale din „Koauau”, acesta fiind tradiționalul flaut maori.
Maorii au vrut să denumească locul respectiv în onoarea războinicului neo-zeelandez și au ales ceea ce este acum denumirea dealului.
În prezent, locul unde Tamatea își cânta durerea pentru pierderea fratelui său se află pe o proprietate privată astfel încât turiștii au nevoie de acceptul proprietarului înainte de a putea urca dealul pentru a ajunge în locul cu pricina.
Rezultate Alegeri SUA – cine va fi noul președinte al Americii!