Descoperă cele mai interesante locuri de vizitat în Hunedoara și împrejurimi:

Locuri de vizitat în hunedoara – principalele obiective turistice

Hunedoara este cel mai mare oraș din țară care nu este reședință de județ.Situată în partea centrală a județului Hunedoara, la 220–270 m altitudine, pe valea Cernei, la 19 km de municipiul Deva, Hunedoara ocupă o suprafață de 97 km pătrați.

Castelul Corvinilor

Locuri de vizitat în Hunedoara – Castelul Corvinilor

Castelul Corvinilor sau Castelul Huniazilor, așa cum mai este cunoscut, este unul dintre cele mai populare și impresionante castele din România, devenit celebru chiar și peste hotare. Este printre cele mai interesante locuri de vizitat în Hunedoara.

Castelul a fost ridicat în secolul al XV-lea de Iancu de Hunedoara pe locul unei vechi întărituri, pe o stâncă la picioarele căreia curge pârâul Zlaști. Construcția a cunoscut în timpul acestuia însemnate transformări, servind atât drept punct strategic întărit, cât și drept reședință feudală.

Descoperă povestea cetății, locația exactă, prețul și programul de vizitare la Castelul Corvinilor

Grădina Zoologică Hunedoara

Grădina zoologică Hunedoara situată pe strada Pădurii este amplasată în municipiul Hunedoara la limita ariei protejate „Pădurea Chizid”. Grădina Zoologică funcționează că expoziție permanentă, în aer liber, de pasări, mamifere și reptile. Activitatea Grădinii Zoologice se desfășoară pe o suprafață de 29.000 mp.

Lacul Cinciș

Locuri de vizitat în Timisoara – lacul Cincis

Lacul Cinciș este așezat la 15 km de municipiul Hunedoara, pe drumul spre Toplița.Este o zonă de o frumusețe deosebită care atrage numeroși turiști, fiind printre cele mai pitorești locuri de vizitat în Hunedoara.Lacul are o suprafață de 867 ha și o poveste deosebită. Lacul Cinciș este situat pe vatra satului cu același nume, care în anul 1962 a fost strămutat pe un deal din apropiere pentru a putea lua naștere lacul de acumulare. Astfel, un sat cu o existență de peste 1000 de ani a fost pentru totdeauna înghițit de ape.

Obiective turistice și locuri de vizitat în apropiere de Hunedoara

Sarmizegetusa Regia

Sarmizegetusa Regia este unul dintre cele mai importante obiective turistice din România, un loc încărcat de multă istorie și legende.

Sarmizegetusa Regia este un ait arheologic care face parte din complexul de cetăţi dacice din Munţii Orăştiei. Este cea mai mare aşezare cunoscută pentru spaţiul dacic, fiind întinsă pe un deal cu o lungime de aproximativ. 4,5 km.

Cetatea Devei

Obiective turistice in Hunedoara – Cetatea Devei

Monument istoric și de arhitectură laică, Cetatea medievală a Devei a fost construită la mijlocul secolului al XIII-lea pe Dealul Cetății, un con vulcanic cu altitudinea de 378 m. De asemenea printre cele mai apreciate locuri de vizitat în apropiere de Hunedoara, cetatea primește anual mii de turști.

Cetatea Devei este una dintre cele mai importante fortificaţii de Ev Mediu din Transilvania și una dintre atracțiile turistive principale din judetul Hunedoara. Grație poziționării sale pe dealul care a ajuns să-i poarte numele – Dealul Cetății – fortăreața a fost un punct strategic de apărare pe Valea Mureșului, la granița de astăzi dintre Transilvania și Banat, pe principala arteră de legătură a României cu centrul și vestul Europei.

Mănăstirea Prislop

Mănăstirea Prislop, locul unde se află mormântul lui Arsenie Boca, este unul dintre cele mai importante centre de pelerinaj din România. Mănăstirea Prislop se află în județul Hunedoara, într-un cadru natural deosebit de frumos. Situată la 20 de km de orașul Hunedoara, lăcașul de cult se află printre principalele locuri de vizitat din județ.

Mormântul părintelui Arsenie Boca de la mănăstirea Prislop constituie azi unul din importantele locuri de pelerinaj din țară, în ultimii ani numărul de pelerini veniți pe 28 noiembrie fiind de 30 000 – 40 000 de oameni.

La Mănăstirea Prislop, la fel ca în cazul celor mai multe mănăstiri din România, intrarea este gratuită pe tot parcursul anului. Programul de vizitare la Mănăstirea Prislop este zilnic, între orele 8.00 – 20.00.

Parcul Național Retezat

Munții Retezat ascund adevărate bijuterii, fiind printre principalele obiective turistice și locuri de vizitat atunci când ajungi în Hunedoara. Aici se află cel mai mare lac glaciar din țară, Bucura, cel mai adânc lac din țară, Zănoaga, salba de lacuri cu nume de fete Ana, Lia, Florica și Viorica, cascade sălbatice, Lolaia, Maria Magdalena, Ciumfu și peisaje care te lasă fără cuvinte.

Pentru a ajunge la Lacul Bucura, unul dintre cele mai cunoscute obiective, cel mai simplu este să ajungi la Lacul Gura Apelor, iar de acolo să mai mergi încă vreo 18 km pe un drum de pământ până în Poiana Pelegii.

Rezervaţia de zimbri din pădurea Slivuţ

La doar 3 km de orașul Hațeg, în pădurea Slivuț se află cea mai veche rezervație de zimbri din România. Animalul fiind dispărut din țară de peste 100 de ani din cauza vânatului excesiv, zimbrii din prezent sunt urmașii lui Podarec și Polonka, o pereche de zimbri adusă din Polonia. Așadar, odată ajunși în zonă, nu rata rezervația, unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat în apropiere de Hunedoara.

Urmărește-ne pe Google News