Descoperă cele mai frumoase și mai cunoscute locuri de vizitat din Roma:

Despre Roma

Roma este un oraș care se mândrește cu moștenirea sa străveche și glorioasă, un oraș care și-a extins imperiul în Europa, Africa și Asia. Roma este un oraș plin de istorie și spiritualitate. Vizitatorii pot fi ușor copleșiți de tot ce are de oferit acest oraș magnific. La urma urmei, în Roma se găsesc istorie și artă aproape la fiecare colț de stradă.

Roma este împărțită în mai multe cartiere. Cartierul Colosseo conține cele mai vechi atracții precum Colosseumul, Dealul Capitolin și Forumul Roman. La periferia centrului se află Roma Veche, cu Panteonul, catedrale uimitoare, piețe și arhitectură renascentistă.

Din păcate, nu este posibil să vezi toate atracțiile turistice de top din Roma în câteva zile. Călătorii înțelepți nici măcar nu vor încerca să vadă totul într-o singură călătorie. Pentru a se asigura că se vor întoarce la Roma, vor arunca o monedă în Fântâna din Trevi. Legenda spune că cei care o vor face se vor întoarce din nou la Roma.

Locuri de vizitat în Roma

Colosseumul

 Colosseumul din Roma
Colosseumul din Roma
Adolescentă de 15 ani, violată de o familie din Otopeni, care a luat-o din staţia de autobuz. Cei doi inculpaţi, soţ şi soţie, sunt judecaţi în libertate
Recomandări
Adolescentă de 15 ani, violată de o familie din Otopeni, care a luat-o din staţia de autobuz. Cei doi inculpaţi, soţ şi soţie, sunt judecaţi în libertate

Cea mai mare structură lăsată nouă de antichitatea romană, Colosseumul oferă modelul antic pentru arenele sportive – designul actual al stadionului de fotbal se bazează în mod clar pe acest plan roman oval.

Clădirea a fost începută de Vespasian în anul 72 d.Hr., iar după ce fiul său Titus a mărit-o prin adăugarea celui de-al patrulea etaj, a fost inaugurată în anul 80 d.Hr. cu o serie de jocuri splendide. Colosseumul era suficient de mare pentru spectacole de teatru, festivaluri, circuri sau jocuri, pe care Curtea Imperială și înalții oficiali le urmăreau de la cel mai de jos nivel, familiile romane aristocratice pe al doilea, populația pe al treilea și al patrulea.

Lângă Colosseum se află Arcul lui Constantin, un arc de triumf ridicat de Senat pentru a-l onora pe împărat ca „eliberator al orașului și aducător de pace” după victoria sa în bătălia Podului Milvian din 312.

Descoperă mai multe legende și curiozități despre Colosseumul din Roma.

Dealul Palatin

Dealul Palatin - locuri de vizitat în Roma
Dealul Palatin – locuri de vizitat în Roma
Primul mare eșec al lui Ciolacu în politica externă: comisar pentru muncă. Cum a ajuns România de la portofolii grele la o funcție simbolică
Recomandări
Primul mare eșec al lui Ciolacu în politica externă: comisar pentru muncă. Cum a ajuns România de la portofolii grele la o funcție simbolică

Dealul Palatin, una dintre cele șapte coline ale Romei, are legături cu mitologia romană, deoarece aici se presupune că un lup i-a găsit pe gemenii Romulus și Remus și i-a îngrijit până când un cioban i-a salvat.

Chiar dacă această legendă nu este adevărată, Dealul Palatin este încă locul în care a fost fondată Roma. Astăzi au rămas doar ruine, dar în epoca imperială, dealul a fost unul impresionant.

Forumul Roman

Roman Forum
Roman Forum

Plimbarea prin forum, acum situat în mijlocul unui oraș modern palpitant, este ca și cum ați face un pas înapoi cu două milenii, în inima Romei antice. Deși ceea ce a supraviețuit din acest centru al vieții și guvernării romane arată doar o mică parte din splendoarea sa inițială, coloanele aflate încă în picioare și cele căzute, arcurile sale de triumf și rămășițele zidurilor sale încă impresionează, mai ales dacă se consideră că de secole, istoria Forumul a fost istoria Imperiului Roman și a lumii occidentale.

Cum arată trenul-spital secret folosit pentru evacuarea soldaţilor răniţi în Ucraina | VIDEO
Recomandări
Cum arată trenul-spital secret folosit pentru evacuarea soldaţilor răniţi în Ucraina | VIDEO

Viața politică și religioasă romană era centrată aici, împreună cu curțile, piețele și locurile de întâlnire. După secolul al VII-lea, clădirile au căzut în ruină, iar bisericile și cetățile au fost construite în mijlocul vestigiilor antice. Pietrele sale au fost extrase pentru alte clădiri și abia în secolele al XVIII-lea și al XIX-lea săpăturile sistematice au scos la lumină clădirile antice de sub un strat de pământ și moloz de 10 metri.

Piazza Venezia

Locuri de vizitat în Roma - Piazza Venezia
Locuri de vizitat în Roma – Piazza Venezia

Nu departe de Forumul Roman, la celălalt capăt al Via dei fori impierali, puteți găsi piazza Venezia, una dintre piețele principale ale Romei. De acolo, toate străzile duc la principalele atracții turistice ale Romei!

Aici puteți admira Monumentul lui Victor Emmanuel al II-lea, numit și „Altare della Patria” sau „Vittoriano”, o clădire uriașă din marmură albă dedicată primului rege al Italiei, Victor Emmanuel al II-lea.

Lângă piață se află și celebra coloană a lui Traian, cu basoreliefuri care retrag cuceririle militare ale împăratului Traian.

De pe acoperișul clădirii vă puteți bucura și de o vedere panoramică superbă a întregului oraș. Accesul se face printr-un lift din sticlă situat în spatele clădirii.

Vaticanul

Vaticanul este cel mai mic stat independent din lume, cu o suprafață de mai puțin de jumătate de kilometru pătrat, cea mai mare parte fiind închisă de zidurile Vaticanului. În interior se află palatul și grădinile Vaticanului, Bazilica Sf. Petru și Piața Sf. Petru, zonă condusă de Papa, șeful suprem al Bisericii Romano-Catolice. Acest spațiu compact oferă o mulțime de lucruri de văzut, între muzeele sale și marea bazilică în sine.

În interiorul Bazilicii Sf. Petru se află capodopera lui Michelangelo, Pieta, alături de statuare și altare de Bernini și alții. Punctul culminant incontestabil al muzeelor Vaticanului este Capela Sixtină, al cărei tavan magnific cu fresce este cea mai faimoasă lucrare a lui Michelangelo.

Fontana Di Trevi

Una dintre cele mai populare atracții turistice ale orașului, această capodopera din secolul al XVII-lea a fost imortalizată în filme până când a devenit unul dintre cele mai vizitate locuri din Roma. Aruncarea unei monede (nu trei) în Fontana di Trevi este o tradiție care ar trebui să vă asigure întoarcerea la Roma.

Cea mai mare fântână a Romei, Fontana di Trevi, este alimentată de un apeduct construit inițial de Agrippa, marele mecenat al artei din secolul I î.Hr., pentru a aduce apă în băile sale. Fântâna a fost creată pentru Papa Clement al XII-lea între 1732 și 1751 de către Nicolò Salvi și construită pe zidul din spate al palatului Ducilor de Poli.

Castelul SantAngelo

Obiective turitice în Roma - Castelul  SantAngelo
Obiective turitice în Roma – Castelul SantAngelo

Castelul SantAngelo a fost construit pentru a fi un mausoleu pentru împăratul Hadrian și familia sa. Ridicată în anul 123 î.Hr., clădirea a fost transformată ulterior în cetate și castel de către papi. A fost odată cea mai înaltă clădire a Romei.

A servit și ca închisoare, dar astăzi castelul este muzeu. Printre cele mai cunoscute obiective turistice din Roma, cinefilii îl vor recunoaște ca pe un decor din „Îngeri și demoni”.

Piazza di Spagna

O scară cu adevărat monumentală de 135 de trepte, Treptele Spaniole au fost construite cu fonduri franceze între 1721-1725 pentru a lega ambasada Spaniei Bourbon de Sfântul Scaun, cu biserica franceză, Trinità dei Monti.

Treptele sunt de obicei foarte aglomerate, atrăgând turiștii, precum și localnici care o folosesc ca loc de adunare. În fiecare an, în luna mai, treptele sunt decorate cu azalee roz. La poalele Treptelor Spaniole se află Piazza di Spagna (piața spaniolă) și Fontana della Barcaccia, o fântână sobră proiectată de Gian Lorenzo Bernini.

Panteonul

Locuri de vizitat în Roma - Panteonul
Locuri de vizitat în Roma – Panteonul

Una dintre cele mai bine conservate clădiri romane, Panteonul a fost construit în anul 126 d.Hr. ca templu pentru toți zeii romani. Templul a servit ca biserică romano-catolică încă din secolul al VII-lea. Opt coloane corintice grațioase de granit se extind pe partea din față a acestei clădiri circulare, cu coloane mai mici în spate.

Deși are o vechime de 2.000 de ani, faimosul dom al Pantheonului rămâne cel mai mare dom din beton nearmat din lume. Se crede că Marcus Agrippa a construit Panteonul pentru a fi templul său privat. Actuala clădire a fost reconstruită de împăratul Hadrian în secolul al II-lea.

Descoperă cele mai frumoase locuri de vizitat în Italia

Urmărește cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Comentarii (6)

Costica2023   •   13.01.2024, 09:34

Roma este un oraș care te poartă înapoi în timp, cu fiecare piatră și fiecare colț

Costica2023   •   13.01.2024, 09:33

Italienii sunt cunoscuți pentru ospitalitatea lor caldă și prietenoasă

Costica2023   •   13.01.2024, 09:32

Roma este un paradis pentru iubitorii de mâncare

Vezi toate comentariile (6)
Comentează

Loghează-te în contul tău pentru a adăuga comentarii și a te alătura dialogului.

Din ce grupare ar fi făcut parte „Șacalul”. Ca să nu dea de bănuit, mergea din când în când la biserică
Știrileprotv.ro
Din ce grupare ar fi făcut parte „Șacalul”. Ca să nu dea de bănuit, mergea din când în când la biserică
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Viva.ro
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
Doamne, ce imagini a publicat Elena Udrea cu fiica ei, Eva Maria! Înaltă, frumoasă, cu ochii albaștri, dar triști
Libertateapentrufemei.ro
Doamne, ce imagini a publicat Elena Udrea cu fiica ei, Eva Maria! Înaltă, frumoasă, cu ochii albaștri, dar triști
Cum obții cele mai bune semințe de roșii pe care să le cultivi în grădină. Metoda prin care îți asiguri o recoltă bogată
FANATIK.RO
Cum obții cele mai bune semințe de roșii pe care să le cultivi în grădină. Metoda prin care îți asiguri o recoltă bogată
Cum se menține Nadia Comăneci în formă la 62 de ani. 3 alimente pe care le-a scos din dietă: „În schimb, beau o bere-două la cină”
GSP.RO
Cum se menține Nadia Comăneci în formă la 62 de ani. 3 alimente pe care le-a scos din dietă: „În schimb, beau o bere-două la cină”
Planta exotică pe care o poți cultiva în ghiveci. E bogată în vitamine, calciu, fier și are un puternic efect energizant
FANATIK.RO
Planta exotică pe care o poți cultiva în ghiveci. E bogată în vitamine, calciu, fier și are un puternic efect energizant
'Am băgat foarte mulți bani'. Imagini din apartamentul de 250.000 de euro al Andreei Tonciu / FOTO
Unica.ro
'Am băgat foarte mulți bani'. Imagini din apartamentul de 250.000 de euro al Andreei Tonciu / FOTO
"De o săptămână este acolo". Fotbalistul care a plecat de la FCSB are o soacră celebră: "Fata mea a nimerit un băiat bun" | EXCLUSIV
Orangesport.ro
"De o săptămână este acolo". Fotbalistul care a plecat de la FCSB are o soacră celebră: "Fata mea a nimerit un băiat bun" | EXCLUSIV
"Şacalul", bănuit că a ucis mai multe femei. Gafe colosale făcute de anchetatori, înainte ca Delia să fie omorâtă
Observatornews.ro
"Şacalul", bănuit că a ucis mai multe femei. Gafe colosale făcute de anchetatori, înainte ca Delia să fie omorâtă
Horoscop 13 septembrie 2024. Fecioarele au în față o zi care vine cu un ajutor neprețuit pentru a dezlega anumite noduri interioare
HOROSCOP
Horoscop 13 septembrie 2024. Fecioarele au în față o zi care vine cu un ajutor neprețuit pentru a dezlega anumite noduri interioare

Știri mondene

Știri România

RECOMANDĂRI