De exemplu, în Maramureş, găsești privelişti superbe, tradiţii deosebite şi mâncăruri pe măsură. În plus, poţi da şi o tură cu Mocăniţa, faimosul tren cu aburi, folosit iniţial pentru transportul de lemne.

Obiective turistice Maramures – ce locuri poti vizita in nordul tarii

Dar îţi poţi petrece minivacanţa de 1 mai şi în cadrul unor staţiuni montane precum Vatra Dornei, Sinaia, Predeal, Braşov şi nu numai. Aerul curat de la munte, cadrul natural fermecător cât şi posibilităţile de divertisment sunt ingrediente perfecte pentru un weekend prelungit reuşit.

Poți chiar să îți rezervi de pe acum și weekend-ul prelungit de la finalul lunii (25-28 mai), când sunt Rusaliile. Luni, 28 mai, va fi liberă.

Mai mult, Guvernul a decis ca și ziua de luni, 30 aprilie, să fie liberă pentru bugetari, pentru a se face punte cu ziua de 1 Mai, fiind recuperată în intervalul 5-11 mai 2018.

Vezi ce zile libere mai sunt în 2018, în afară de 30 aprilie și 1 mai. În general, în 2018, românii preferă city-break-urile în țări latine, la preț mic.

Dacă rămâi în țară, află cum va fi vremea în minivacanța de 1 mai 2018, mai ales pe litoral

Revenind la posibile destinații în minivacanța de acum, poţi să dai o fugă şi pe la palatele şi cetăţile din țară pentru a surprinde un fragment mărunt din istoria românească.

Castelul Peleș din Sinaia

Castelul Peleş din Sinaia este o atracţie turistică ce are multe de oferit vizitatorilor. Aceasta construcţie se bucura de o arhitectură impunătoare şi decoraţii din materiale de cele mai bună calitate.

Tot la Castelul Peleş, vei fi întâmpinat şi de variate colecţii de cărţi rare, arme din secolele XIV-XVII şi nu numai. Dacă iubiţi istoria, cultura şi natura, cu siguranţă nu o s ava plictisiţi aici.

Castelul Corvinilor din Hunedoara

Photo credit: Felicia Prodan

Castelul Corvinilor, legenda vie a Transilvaniei, este de asemenea încă o destinaţie ce ar trebui inclusă pe lista ta.  Este cea mai mare construcţie medievală a Hunedoarei, surprinzând vizitatorii atât cu elemente de arhitectură superb implementate cât şi cu o bogată istorie şi obiecte prezervate de secole.

Castelul Corvinilor este considerat ca fiind unul dintre cele mai frumoase castele din lume ce datează pe meleagurile României încă din secolul al XV-lea. Anul trecut, la sfârșitul lunii mai, Castelul Corvinilor a fost gazda Târgului European al Castelelor, ajuns la cea de-a treia ediție.

Aceste sunt doar câteva dintre propunerile venite din partea autoboca.ro, dar mai sunt și altele, la fel de atractive.

O altă destinație atractivă ar putea fi Moeciu, unde – indiferent de anotimp – peisajul pare decupat dintr-o carte de povești. Aici poți să te afunzi în natură, să faci drumeții și să ajungi la Peștera Dâmbovicioara sau Peștera Liliecilor, la Castelul Bran sau Cascada La Chișătoarea, amintește wall-street.ro.

Salina Turda din județul Cluj

Salina Turda

Salina Turda din județul Cluj este unul dintre cele mai apreciate și lăudate obiective turistice din România și este considerată cel mai frumos loc subteran din lume. „Salina Turda din Transilvania este în prezent un muzeu subteran și un parc de distracții cu panouri de baschet, piste de minigolf, un carusel și un lac subteran pe care te poți plimbă cu barcă”, scrie Business Insider, despre obiectivul turistic românesc în topul celor mai „cool” locuri de sub pământ din lume. Iată care sunt cele mai frumoase 6 saline din România!

Zona Covasna a devenit noua alternativă de vacanță și pentru cei care vor să evite Valea Prahovei, nu numai litoralul românesc. Aici descoperi practic un ținut al conacelor, cu 200 de castele și conace, din care multe pot fi vizitate, printre care și casa în care poposește Prințul Charles, care vizitează de 20 de ani România. Covasna este, de asemenea, renumită pentru tratament balnear, mai ales că aici se află izvoare de apa minerală.

Cetatea Râșnov este ansamblul fortificat situat pe dealul calcaros aflat la sudul orașului Râșnov din județul Brașov, unul din cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Cele mai vechi structuri păstrate până în prezent datează din secolul al XIV-lea, probabil pe locul fortificației din lemn ridicate de Cavalerii Teutoni la începutul sec. al XIII-lea.

Cetatea Râșnov, care e este declarată monument istoric, controla prin poziția sa strategică accesul în Transilvania dinspre Valea Râșnoavei. Dată fiind importanța trecătorilor montane spre teritoriile sud-carpatice, drumul Branului a fost supravegheat militar și după alungarea cavalerilor teutoni, regalitatea maghiară încredințând fortificația de la Râșnov cavalerilor ordinului Sfintei Cruci. Aceștia au fost subordonați fie comitelui secuilor, fie voievodului Transilvaniei. Până la mutarea vămii de la Rucăr la Bran și construirea cetății Bran pentru protejarea vămii regale la sfârșitul secolului al XIV-lea, cetatea Râșnov era prima fortificație lângă drumul Branului, după intrarea în Transilvania.

În anul 1427, împăratul Sigismund de Luxemburg a vizitat cetatea Râșnov, pe care a trecut-o în administrarea comunității locale, căreia i-a acordat rangul de târg (cf. wikipedia.org).

Tot în zonă, se află un loc care le-ar plăcea și mai mult copiilor. O expoziţie inedită cu rol educativ, care are ca tematică principală protejarea pădurii şi a mediului înconjurător, denumită ”Pădurea Magică a Dinozaurilor”, e deschisă, începând de miercuri, 25 aprilie, la Dino Parc Râşnov.

De multe ori, românii spun că ar trebui să vadă mai întâi locurile din țara noastră si abia apoi să iasă în lume, mai ales în Europa. Poate că adevărul e undeva la mijloc, sunt multe locuri frumoase și în alte țări, dar cum se face că orice străin care vine la noi… se îndrăgostește iremediabil de România și revine oricând cu plăcere?

Drum bun și vacanță plăcută!



CITEȘTE ȘI… Topul județelor cu localități fără canalizare. România stă prost la capitolul utilități publice



 
 

Urmărește-ne pe Google News