Una dintre opțiunile de călătorie care câștigă tot mai mult la capitolul popularitate în țara noastră datorită libertății și flexibilității pe care le oferă sunt excursiile cu rulota, care în trecut erau privite ca o excentricitate a turiștilor străini.

De ce să pleci într-o vacanță cu rulota?

Reținuți până nu demult cu privire la planificarea unei excursii pe cont propriu cu rulota personală ori închiriată, românii au început din ce în ce mai mult să simtă nevoia de autonomie, iar perspectiva unei astfel de vacanțe este din ce în ce mai tentantă.

Perspectiva unei vacanțe cu rulota este din ce în ce mai tentantă

Sunt destui români care au făcut pasul în această direcție și spun că senzația de libertate pe care o ai în timpul unei astfel de vacanțe nu se poate compara cu absolut nimic.

Ai posibilitatea să-ți alegi singur destinația și să o schimbi când vrei, te cazezi în mijlocul naturii, înveți să te gospodărești și poți beneficia de tot confortul de care te bucuri de obicei la un hotel cu pretenții.

Însă peste toate acestea este experiența în sine. Într-o călătorie cu rulota vei poposi în destinații superbe de care cu siguranță nu ai auzit și la care, în alte condiții, nu ai fi ajuns, vei străbate drumuri și peisaje care îți taie răsuflarea și vei vizita o mulțime de obiective turistice.

În plus, o vacanță cu rulota prezintă o serie de avantaje, iar cele mai importante sunt cele de ordin financiar. Astfel, nu vei cheltui bani decât pe combustibil și pe mâncare. În plus, având la bordul rulotei toate utilitățile de care ai nevoie pentru a găti, mâncarea va fi cu siguranță mai ieftină decât dacă ai merge la restaurant.

O vacanță cu rulota prezintă o serie de avantaje, iar cele mai importante sunt cele de ordin financiar

Dacă bugetul îți permite, ideal ar fi să închiriezi o autorulotă modernă, care este echipată cu tot ceea ai nevoie pentru o vacanță de vis în natură. Pentru asta trebuie să apelezi la serviciile oferite de o firmă serioasă care să te asigure că vehiculul are reviziile tehnice la zi.

Totodată, poți opta și pentru o rulotă, dacă pretențiile tale și alte familiei tale nu sunt deosebite. În această situație va trebui să te asiguri că mașina pe care o deții și de care vei lega rulota are o stare tehnică adecvată.

Unde poţi merge cu rulota în România?

În țara noastră există în momentul de față aproape 700 de campinguri unde poți merge cu rulota sau cu autorulota și unde găsești tot confortul necesar pentru o vacanță relaxantă, chiar și în sezonul rece. Pentru cei care s-au hotărât să descopere tainele unei vacanțe pe patru roți ne-am gândit să prezentăm o listă cu câteva dintre cele mai cunoscute campinguri din România.

Camping Ursuleț

Este situat în mijlocul naturii și oferă o priveliște minunată spre Munții Ceahlău și spre dealurile din apropiere. Acest camping dispune de toate facilitățile necesare, precum băi moderne, bucătărie complet utilată și un foișor de mari dimensiuni amplasat lângă râu.

Camping Leon

Situat la intrarea în stațiunea Durău, județul Neamț, campingul se întinde pe o suprafață de cca. 2.500 m2, fiind un loc ideal pentru campare pentru rulote și autorulote. Acesta asigură oaspeților locuri de cazare în 21 de căsuțe, mese, băncuțe și locuri special amenajate pentru grătar. Totodată, există dușuri cu apă caldă în permanență, electricitate, bucătărie cu aragaz și frigider.

Camping Vampire

Amplasat în localitatea Bran, la poalele castelului cu același nume, acesta dispune de grupuri sanitare, dușuri, apă caldă, locuri speciale pentru spălat vase și rufe, internet și curent electric. De asemenea, turiștii au la dispoziție Wi-Fi gratuit, închiriere biciclete, grătar permis pe terenuri și butelii de gaze și le este permis accesul cu animale de companie contra-cost. Acest camping oferă priveliște către Parcul Național Bucegi și Piatra Craiului. O zi de campare costă 20 de lei de rulotă.

Camping Laguna Albastră

Se află în localitatea Făgăras din județul Brașov și oferă condiții bune de cazare, atât pentru rulote și autorulote, cât și pentru turiștii care stau la cort. Are o suprafață de 20.000 m2 și este prevăzut cu grupuri sanitare, apă curentă, locuri de joacă pentru copii, piscină, dușuri și foișoare pentru servit masa. Taxa pentru rulotă/autorulotă este de 75 de lei pe noapte.

Camping Cheile Turzii

Permite accesul cu rulota sau cu autorulota, iar la capitolul facilități oferă, între altele, electricitate, apă menajeră, utilități sanitare, dușuri cu apă caldă, un restaurant, bucătărie complet utilată. Tariful pentru rulotă pentru o zi de campare este de 35 de lei.

Camping Fain

Situat în Lunca Bradului (județul Mureș), în inima Munților Gurghiu, la mai puțin de 50 km distanță de orașul Reghin, acest camping pune la dispoziția turiștilor și o tavernă. Gazdele le asigură celor care vin fără rulote locuri în corturi amenajate și încălzite când vremea este rece. Sunt disponibile dușuri cu apă caldă, toalete, aragaz, frigider, o zonă de grătar și chiar și un ciubăr.

Camping Cristal Sucevița

Acesta camping din Bucovina oferă 20 de locuri pentru rulote și tot atâtea pentru corturi. Cei care campează aici beneficiază de o serie de facilități precum dușuri și toalete, mașină de spălat, electricitate și apă curentă. În apropiere se pot vizita celebrele mânăstiri: Putna, Sucevița și Moldovița.

Camping Route Roemenie

Este amenajat în satul Miniș din județul Arad și oferă turiștilor curent electric, alimentare cu apă, loc pentru foc de tabără și lemne din partea proprietarilor. Există și un restaurant și se pot schimba și buteliile pe gaz. De asemenea, dacă ai un cățel poți să-l iei cu tine pentru că aceasta este o unitate prietenoasă cu animale de companie.

Camping Scorila

Campingul situat în Poiana Mărului are o zonă de campare care dispune de toalete, dușuri cu apă caldă, curent electric, o gradină de vară, bucătărie cu aragaz, loc special pentru grătare și altele. Turiștii pot închiria biciclete, iar pentru persoanele doritoare se organizează excursii către Cheile Nerei, Peștera Comarnic și alte obiective turistice din zonă.

Camping Zăvoi

Este situat la aproape 2 km de Curtea de Argeș, în apropiere de păstrăvăria cu același nume și oferă numeroaser modalități de petrecere a timpului liber între care tiroliană, pescuit sportiv, plimbări cu hidrobicicleta, etc. Accesul în camping este permis pentru rulote și corturi. Acest camping dispune de apă caldă, electricitate, toalete, dușuri și bucătărie utilată.

Vezi şi ce să iei cu tine într-o vacanță cu autorulota!

 
 

Urmărește-ne pe Google News