Vremea ne influențează starea de sănătate și nu doar pe termen scurt. Conform unui grup de cercetători spanioli de la Universitatea Alicante, anotimpul și chiar luna în care ne-am născut ne face mai vulnerabili la anumite afecțiuni. Este un lucru demonstrat prin studii și statistici.

Listă cu predispoziția noastră la anumite boli a fost concepută luând în calcul statistici, dar și studii conform cărora lumina soarelui ne influențează dezvoltarea încă din burta mamei, iar luna nașterii influențează producția de serotonină și dopamină – hormonii bunei dispoziții și ai fericirii. Trebuie spus că oamenii de știință s-au raportat la populația din zona temperată, unde iarna este frig și vara, cald, nu invers.

PRIMĂVARA

Bărbații născuți în martie sunt predispuși la astm, cataractă și afecțiuni cardiace, iar femeile, la reumatism, artrită și constipație cronică.

Și bărbații, și femeile care s-au născut în aprilie prezintă un risc ridicat de a face osteoporoză. În plus, ei sunt predispuși la astm și boli ale tiroidei, iar ele, la bronșită și tumori.

Luna mai predispune bărbații la astm, diabet și depresie, iar femeile, la osteoporoză, constipație cronică și alergii cronice.

Primăvara este sezonul alergiilor, așa se explică de ce se regăsesc alergiile și astmul ca afecțiuni cu un mare potențial de manifestare.

Ca fapt divers, cercetătorii au mai spus despre cei născuți primăvara, bărbați și femei deopotrivă, că sunt optimiști și, în general, firi vesele. Este tot rezultatul unei statistici, desigur.

VARA

Bărbații născuți în iunie sunt predispuși la cataractă, bronșită cronică, boli ale inimii și afecțiuni ale coloanei vertebrale, iar femeile, la diverse forme reumatism, incontinență urinară, artrită și migrene.

Și femeile, și bărbații care au venit pe lume în iulie se pot confrunta cu artrită, astm și probleme în zona cervicală.

Luna august predispune bărbații la osteoporoză și probleme cu tiroida, iar femeile, la tromboză și boli reumatismale.

Ca fapt divers: persoanele născute vara suferă de schimbări dese de dispoziție. În unele cazuri, acestea pot evolua, ducând la tulburare bipolară.

TOAMNA

Femeile și bărbații născuți în septembrie sunt predispuși la osteoporoză și afecțiuni ale tiroidei. Totuși, cercetătorii au concluzionat că e luna cea mai bună din tot anul; cine vine pe lume la începutul toamnei prezintă cel mai mic risc de boli cronice!

Bărbații născuți în octombrie prezintă risc de migrene și boli ale tiroidei, iar femeile sunt predispuse la anemie și hipercolesterolemie (un nivel mare al colesterolului în sânge, care crește riscul afecțiunilor cardiovasculare).

Bărbații născuți în noiembrie au o predispoziție crescută la boli dermatologice cu risc de cronicizare, la afecțiuni cardiovasculare și la probleme ale glandei tiroide. Pentru femei riscurile sunt de atac de cord și de varice (care, dincolo de aspectul inestetic, semnalează probleme circulatorii serioase).

Ca fapt divers: persoanele născute toamna sunt cam iuți la mânie, dar nu sunt predispuse la depresie sau alte tulburări psihice.

IARNA

Bărbații născuți în decembrie prezintă risc de cataractă, boli de inimă și depresie, iar femeile, de tomboză și bronșită.

Toți cei născuți în ianuarie sunt predispuși la gastrită, ulcer, constipație cronică, atacuri de cord și migrene. În plus, femeile pot avea necazuri după instalarea menopauzei, iar bărbații ar trebui să-și examineze prostata, după 40 de ani, pentru că ar putea apărea probleme.

Și femeile, și bărbații născuți în februarie prezintă risc de osteoartrită și probleme ale glandei tiroide. Femeile mai pot face tromboză, iar bărbații, afecțiuni cardiovasculare.

Ca fapt divers: persoanele născute iarna sunt mai colerice decât cele născute în orice alt anotimp și sunt predispuse la depresie.

Acest studiu arată o predispoziție generală, nu înseamnă că vei face, fără dubiu, bolile menționate în dreptul lunii tale de naștere, pentru că, până la urmă, sănătatea îți este influențată de moștenirea genetică, de modul de viață, de cât de bine te îngrijești, de alimentație, de frecvența cu care faci mișcare și de echilibrul psihic. Poți folosi însă statistica aceasta ca un punct de plecare în investigații medicale, dacă, la un moment dat, organismul îți dă semne că ar fi ceva în neregulă…


Mesajul unei poliţiste din Vaslui pentru „contribuabilii care îi plătesc salariul”: „Nimic nu mă enervează mai mult decât pulifricii ăştia”

 
 

Urmărește-ne pe Google News