Nimeni nu poate spune cu exactitate care este legătura dintre aceste afecţiuni şi lungimea degetelor. Unii cercetători susţin că nivelul testosteronului raportat la cel al estrogenului e răspunzător de dezvoltarea creierului, a metabolismului, dar şi de lungimea degetelor. Trebuie să ştii că faptul că ai degetele mai lungi sau mai scurte nu este un indiciu relevant după care să-ţi poţi calcula durata de viaţă.
Fă-ţi un test să vezi cât de sensibil eşti la anumite boli:
1. Măsoară-ţi fiecare deget din vârf până la bază, mai exact până acolo unde întâlneşte palma. Ai grijă ca măsurătoarea să fie cât mai exactă şi la milimetru.
2. Împarte lungimea degetului arătător la lungimea inelarului.
În general, arătătorul tinde să fie mai scurt la bărbaţi decât inelarul, în timp ce la femei, cele două degete sunt relativ egale ca lungime. Diferenţele sunt atât de mici, încât într-un studiu larg, rata medie a indicelui mai mic decât inelarul a fost de 0.98 la bărbaţi şi 1.0 la femei.
Bărbaţii şi femeile care au o diferenţă între aceste degete mai mică de un milimetru sunt predispuşi să facă artrită. Bărbaţii care au o diferenţă mai mare de un milimetru între aceste degete pot face cancer de prostată. Pe de altă parte, femeile care au o diferenţă de 0.97 cm între arătător şi inelar au o abilitate sportivă mai mare decât cele care au obţinut un indice mai mare.