Ingrediente

►400 g paste
►200 g telemea de vacă
►un plic zahăr vanilat
►5 ouă
►100 g unt
►3-4 linguri smântână
►un praf sare
►1-2 linguri pesmet alb
►frunze de mentă

Preparare:

1. Se fierb pastele. După aceea, se iau de pe foc, se scot din apa în care au fiert și se trec prin jet de apă rece 3 minute. Se lasă apoi în sită să se scurgă bine. Separat, se rade brânza pe răzătoarea mică.
2. Pastele fierte se amestecă cu brânza rasă, cu ouăle, smântâna, o parte din cantitatea de unt și zahărul vanilat.
3. Se tapetează tava cu restul de unt și pesmet. Se toarnă compoziția și se bagă la cuptor. Macaroanele se servesc cu zahăr, nuci măcinate sau iaurt. Se ornează cu mentă.

La noapte se dă ora înapoi. Vezi cum trece România la ora de iarnă 2024!

Urmărește-ne pe Google News