Rețeta de macaroane cu brânză este și astăzi iubită de multe persoane și pregătită acasă din câteva ingrediente simple. Astăzi, găsim o varietate de rețete care poartă denumirea de mac and cheese, tot o rețetă de macaroane de brânză, dar reinterpretată. Iată cum se fac celebrele mac and cheese.

Rețetă pentru mac and cheese

Ingrediente

  • 200 g paste;
  • 200 ml lapte;
  • 200 g brânză cheddar;
  • 30 g făină;
  • 30 g unt;
  • O ceapă;
  • Sare, piper, nucșoară.

Mod de preparare

Pastele se pun la fiert potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj. Între timp, se taie ceapa mărunt și se pune la călit în unt. Când devine translucidă, adaugă făina peste și amestecă la foc mic timp de 2-3 minute. Ulterior, adaugă și laptele și mai lasă pe foc încă 3 minute, amestecând constant. Sosul este gata când se îngroașă. Pune sare, piper și nucșoară și amestecă.

Dă brânza cheddar pe răzătoare și pune-o în sos. Amestecă și omogenizează totul . Adaugă pastele fierte în sosul făcut și amestecă bine.

Unge o tavă pentru cuptor cu puțin unt, pune pastele cu brânză în tavă, mai rade puțină brânză cheddar deasupra și dă la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru 40 de minute sau până când capătă o crustă aurie deasupra.

Rețeta clasică pentru macaroane cu brânză

Ingrediente

  • 500 g paste;
  • 700 g brânză dulce de vaci;
  • 300 g brânză telemea;
  • 200 g iaurt;
  • 4 ouă;
  • 150 g zahăr;
  • 150 g stafide (dacă preferi);
  • O lingură esență de vanilie;
  • Coaja de la o lămâie, un praf de sare.

Mod de preparare

Pune macaroanele la fiert în apă și adaugă un praf de sare peste. Lasă să fiarbă cât este menționat pe ambalaj. Când macaroanele au fiert, scoate-le din apă și lasă-le deoparte.

Pregătește acum amestecul de brânză. Pune toată brânza într-un bol mare și fărâmițează. Adaugă peste iaurt, ouă și zahăr. Amestecă totul până când se omogenizează ingredientele, apoi adaugă peste coaja de lămâie esența de vanilie și stafidele. Amestecă totul bine și pune pastele fierte peste umplutura de brânză.

Unge o tavă pentru cuptor cu puțin unt, pune peste macaroanele cu brânză și dă la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade C, pentru 20-40 de minute sau până când observi că pastele s-au rumenit deasupra.

După ce macaroanele cu brânză sunt gata, scoate-le din cuptor și lasă-le să se răcească. Poți presăra puțin zahăr pudră deasupra dacă le preferi mai dulci.

Macaroane cu brânză și roșii la cuptor

Ingrediente

  • 300 g macaroane;
  • 150 g brânză telemea;
  • 50 g unt:
  • 3 roșii;
  • Puțin pesmet.

Mod de preparare

Pune macaroanele la fiert în apă potrivit instrucțiunilor de pe ambalaj, după care scoate-le din apă și lasă-le să se răcească.

Într-o cratiță pune untul, adaugă peste macaroane și brânza rasă. Amestecă bine să se încorporeze toate ingredientele și oprește focul.

Unge patru forme cu puțin unt, tapetează cu pesmet și pune compoziție egală în fiecare dintre ele. Presară deasupra pesmet și pune pe fiecare rondele de roșii.

Dă la cuptor pentru 20 de minute, la 180 de grade C, sau până când observi o crustă aurie deasupra.

Orice rețetă de macaroane cu brânză poate fi reinterpretată după bunul plac. Poți adăuga orice tip de brâznă preferi, sărată sau dulce și poți adăuga în umplutură fructe uscate, înlocuitoare pentru stafide.

Citește și: Pogăcele cu cașcaval

Sursă foto: 123rf.com

Urmărește-ne pe Google News