Ouă cu trufe pe pat de ciuperci

Ingrediente ( 4 porţii ):
600 g ciuperci de sezon, 100 g trufe, 25 g prosciutto, 8 ouă, 20 g ceapă, 2 g pătrunjel, 5 g usturoi, 60 ml ulei de măsline, 3 g sare fină, 2 g piper negru zdrobit.
Pentru sosul demiglace: 1 kg oase de vită, 1 l vin roşu, 1 l apă, 3 morcovi, 2 cepe.
Mod de preparare:
Pentru acest preparat, avem nevoie de un sos demiglace, care trebuie pregătit cu câteva ore înainte. Se pun la cuptor oasele, cu morcovii şi cepele 30 de minute, să se rumenească puţin, iar apoi se pun la foc mic, împreună cu vinul roşu şi apa, circa 3 ore.
Ciupercile se trag la tigaie cu puţin usturoi, pătrunjel, sare şi piper, iar peste ele adăugăm puţin sos demiglace. Separat, se fierb ouăle, circa 6 minute, pentru a rămâne moi, şi se curăţă de coajă. Peste ele adăugăm trufele rase, iar deasupra, un chips de prosciutto, pe care l-am călit în tigaia încinsă în prealabil la 150°C, până când devine crocant.

↑ Chef Nicolai Tand

Medalion de somon

Ingrediente:
150 g file de somon, 25 g prosciutto, 80 g mazăre, 30 g vinete, 20 g ceapă, 20 g salată verde, 2,5 g coriandru fresh, 2 g busuioc fresh, 5 g usturoi, 60 ml ulei de măsline, 3 g sare fină, 2 g piper negru zdrobit.

•  Vrei un SUPER laptop, o SUPER tabletă sau un SUPER aparat foto? SUPER SIMPLU! Împobodeşte un SUPER-brad!

Mod de preparare:
fileul de somon se sărează şi se piperează, se taie în trei bucăţi, după care se pune la prăjit (pe partea cu piele) în tigaia cu ulei de măsline încins, până ce pielea devine crocantă. După ce medalioanele de somon sunt gata, acestea sunt învelite în felii de prosciutto, fiind introduse în cuptorul încins în prealabil la o temperatură de 160°C, timp de trei minute. Mazărea se pune la fiert 3-4 minute, în apă cu puţină sare, pentru gust. Se taie ceapa în cuburi mici şi se sotează în tigaie, până ce capătă culoarea auriu-deschis. Peste ceapă se adaugă mazărea fiartă în prealabil, usturoiul tocat mărunt şi salata verde tăiată fâşii, se sotează toate ingredientele, adăugând, după gust, sare, piper negru zdrobit şi coriandru. Vinetele tăiate rondele de 1 mm se prăjesc separat în ulei de măsline în tigaia încinsă în prealabil la 150°C, până ce acestea devin crocante.

↑ Chef Joseph Hadad
• Hai să-l enervăm pe Scrooge! Te bagi?

Urmărește-ne pe Google News