Sucul de orz verde

Poate fi folosit în tratarea anemiei, afecţiunilor oculare, gastrice, intestinale, hepatice şi cardiovasculare, a diabetului şi a tuturor formelor de alergie. Pentru o cură de întreţinere sunt suficiente 2 săptămâni de 2 ori pe an, primăvara şi toamna. Pentru afecţiunile cronice este indicată cura de 1 până la 3 luni. Bea câte 50 ml suc (150 ml diluat) pe zi.

Sucul de păpădie

Este cel mai puternic detoxifiant dintre frunzele de primăvară. Este bogat în vitamine (betacaroten, complexul B), minerale (calciu, magneziu, fier), oligoelemente. Are efect depurativ, diuretic şi laxativ, antiscorbutic, antiseptic. Se recomandă celor suferinzi de: boli de ficat şi vezică biliară, constipaţie, pietre la rinichi, diabet. Se consumă câte un pahar dimineaţa şi seara, înainte de masă. Tratamentul poate dura între 10 zile şi 3 săptămâni, timp în care se ţine şi o dietă preponderent vegetariană.

Sucul de spanac

Considerat cel mai bun mijloc natural pentru curăţirea şi regenerarea tractului digestiv, mai e indicat în: anemii, stres, boli ale suprarenalelor şi tiroidă, litiaze, reumatism, pentru reglarea tensiunii arteriale şi combaterea constipaţiei, migrenelor şi a unor afecţiuni dermatologice.
Nu se recomandă consumul unor mari cantităţi de spanac persoanelor cu afecţiuni hepatice grave, reumatism, litiază oxalică, inflamaţii intestinale.

Sucul de urzică

Se beau cu un sfert de oră înainte de fiecare masă între 200-1.000 ml pe zi, în funcţie de afecţiunile pe care vrei să le tratezi: anemie, diabet zaharat, hemoragii diverse, boli de rinichi şi vezică, gută, afecţiuni vasculare, stomatite, halenă.

Cura cu clorofilă

Pentru obţinerea sucului se folosesc doar frunze şi tulpini verzi de plante alimentare bine cunoscute (pătrunjel, ţelină, ceapă verde, usturoi, urzică, leurdă, păpădie, spanac, grâu, orz, ovăz, lucernă). Cura cu clorofilă este recomandată în special persoanelor sănătoase, pentru dezintoxicare şi purificare periodică.

Salată de verdeţuri

Toacă mărunt un mănunchi amestecat de pătrunjel, mărar, hasmaţuchi, leuştean, mentă, salvie etc., freacă-le cu o lingură de ulei de măsline, sucul de la jumătate de lămâie şi foarte puţină sare şi pune-le într-un borcan, la frigider. Mănâncă în fiecare dimineaţă, pe felia de pâine prăjită cu unt, câte o linguriţă din acest amestec.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei

 
 

Urmărește-ne pe Google News