Bananele
Tăiate felii, mâncate ca gustare sau împreună cu cereale, la micul dejun, bananele te ajută să elimini surplusul de apă din organism. Acest lucru este posibil datorită consumului ridicat de potasiu pe care îl conţine acest fruct exotic. Un efect similar se obţine cu ajutorul
Evită sarea
În special cu o săptămână înaintea perioadei menstruale, femeile sunt sfătuite să renunţe la alimente sărate şi chiar să elimine acest condiment din bucatele zilnice. Poţi încerca să foloseşti mai mult piper sau să experimentezi alte ierburi aromate pentru a-ţi face mâncarea mai gustoasă. Renunţă la chipsuri şi nu mai merge la fast-food, unde bucătarii fac abuz de sare.
Înfruptă-te cu varză
O legumă mai tot timpul la îndemână, indiferent de sezon, este varza.
Din fericire pentru tine, ea este unul dintre cele mai eficiente diuretice naturale şi este recomandată mai ales dacă organismul tău reţine foarte multă apă. Adaug-o la salate şi la sendvişuri pentru a te asigura că vei scăpa de excesul de lichide din organism.
Foloseşte cuburi de gheaţă
Atunci când observi că ţi s-au umflat gleznele, nu mai aştepta! Fugi la congelator şi scoate câteva cuburi de gheaţă pe care să le înfăşori într-un prosop subţire. Presează “pacheţelul” rece pe umflătură şi menţine-l acolo timp de 5-10 minute. Dacă nu ai gheaţă, foloseşte un pachet de legume congelate sau afundă-ţi picioarele într-un lighean cu apă rece.
Bea apă
Este poate ultimul lucru la care te-ai putea gândi că ajută. Specialiştii sunt de altă părere: apa repune în circulaţie fluxul lichidelor din corp şi reduce astfel presiunea pe care acestea o exercită asupra vaselor de sânge. Consumă circa 8-10 pahare pe zi, mai ales dacă eşti în perioada premenstruală.
Apelează la iaurt
De multe ori, reţinerile de apă sunt corelate cu probleme digestive provocate de o alimentaţie prea bogată. Un iaurt cu puţine grăsimi este soluţia ideală în acele momente, pentru că are culturi active de bacterii care “deblochează” tranzitul intestinal şi contribuie la eliminarea apei.
Ia vitamine
Vitaminele sunt o variantă rapidă de a rezolva problema reţinerii de lichide. În acest sens, cele mai eficiente sunt vitaminele A şi C, care reduc fragilitatea vaselor capilare, favorizând astfel circulaţia apei.
Obişnuieşte-te cu păpădia
Frunzele, tulpina şi rădăcina păpădiei se întrebuinţează atât pentru proprietăţile diuretice, cât şi pentru efectul benefic pe care îl au în dischineziile biliare. Infuzia din părţile aeriene ale plantei se prepară din două linguriţe de plantă la o cană cu apă. Se beau 2-3 căni pe zi.
(Foto Shutterstock)