Ingrediente: 4 cartofi mari, 200 g cașcaval, 2-3 linguri de maioneză, sare, piper, verdeaţă, rozmarin
Preparare: Cartofii se spală foarte bine şi se pun cu tot cu coajă, la cuptor, într-un vas termorezistent. Se lasă la 200 grade timp de 45 de minute. Caşcavalul se rade. Cartofii copţi se taie pe jumătate şi se scobesc uşor cu ajutorul unei linguri. Miezul se pune peste caşcavalul ras din care se mai păstrează puţin. Se adaugă o parte din maioneză şi se amestecă până se omogenizează. Se condimentează cu sare şi piper, după gust. Cu amestecul rezultat se umplu cartofii, apoi se aşează într-o tavă, se presară cu caşcaval ras şi se dau la cuptor pentru încă 20 de minute, până se topeşte caşcavalul de deasupra. Se servesc calzi, cu maioneză şi verdeaţă deasupra.