• Nucile, seminţele, afinele şi murele ajută la regenerarea sângelui. Consumă-le mai ales atunci când vezi că părul tău devine mat şi lipsit de volum.

• Dacă nu te hidratezi suficient, părul va deveni casant şi îşi va pierde strălucirea, aşa că e necesar să bei multă apă şi sucuri naturale. Totodată, ocoleşte cafeaua şi alcoolul, pentru că acestea provoacă eliminarea unor minerale importante din organism, ca de exemplu fierul, iar acest lucru are ca efect subţierea părului şi chiar căderea lui.

• Cuprul îţi face părul să strălucească şi, de asemenea, îi intensifică culoarea naturală. Se găseşte în legume, nuci, seminţe, scoici şi carne.

• Zincul ajută la regenerarea proteinelor din structura firului de păr, prevenind subţierea şi căderea acestuia. Surse naturale de zinc sunt carnea, fructele de mare şi legumele cu frunze verzi.

• Citricele, pepenele galben şi fructele de pădure îţi asigură necesarul zilnic de vitamina C. Fără acestea, părul creşte greu, îşi pierde supleţea şi se despică la vârfuri.

• Acizii graşi din ton, somon, nuci şi seminţe ajută şi ei la întărirea firului de păr şi la recăpătarea strălucirii acestuia.

 • Dacă părul tău se îngraşă repede, este posibil să ai un deficit de vitamina B în organism. În acest caz, mănâncă fasole, nuci, cereale integrale, seminţe de floarea soarelui, lactate, ouă, legume şi zarzavaturi.

 
 

Urmărește-ne pe Google News