„Numărul diabeticilor de tip II este în creştere la nivel global şi este pe cale să devină o pandemie. Această situaţie este generată de interacţiunea dintre un fond genetic deficitar şi factorii de mediu. Tocmai de aceea este important să identificăm factorii de risc care se pot modifica şi care îi pot ajuta oe oameni să-şi reducă şansele de a dezvolta diabetul de tip II”, a declarat Dr. Lina Radzeviciene cercetător la Universitatea de Ştiinţe ale Sănătăţii din Lituania, potrivit sfatulparintilor.ro.
Pentru acest studiu, cercetătorii au examinat obiceiurile alimentare a 468 de persoane care nu sufereau de diabet şi 234 de bolnavi de diabet de tip II. Fiecare participant a trebuit să răspundă la un chestionar în care spuneau dacă obişnuiesc să mănânce „lent”, „rapid” sau „la fel precum alţii”. Totodată oamenii de ştiinţă au notat circumferinţa taliei, a şoldurilor precum şi înalţimea şi greutatea.
După luarea în calcul şi a altor factori precum indicele de masă corporală (IMC, raportul dintre înălţime şi greutate), dacă este fumător sau nu, diabetul şi educaţia, cercetătorii au descoperit că riscul diabetului de tip II poate fi legat de obiceiul de a mânca rapid.
Iar acesta nu este primul studiu care indică o legătură directă între mâncatul rapid şi riscurile de sănătate. O altă cercetare publicată în Journal of the American Dietetic Association a arătat că persoanele care mănâncă rapid sunt mai predispuse la obezitate decât cele care mănâncă lent.
 

 
 

Urmărește-ne pe Google News