Ideea că mâncarea gătită acasă este cea recomandată, dacă vrei să-ţi menţii silueta sau să scazi în greutate, este destul de controversată. Care este de fapt adevărul? „Totul depinde de ingrediente şi de modul de preparare”, ne spune medicul Şerban Damian. „Şi acasă poţi să îţi găteşti o mâncare foarte grasă, cu mult ulei, margarină, untură, după cum poţi să alegi să găteşti dietetic. La fel şi la restaurant! Poţi să alegi mâncare cu sos, care aproape sigur conţine şi ulei, sau poţi comanda ceva gătit la abur, care este mult mai dietetic. Aşadar, totul ţine de alegeri! Din punctul meu de vedere, gătitul acasă este o opţiune mai bună, pentru că îţi dă şansa să foloseşti doar ingredientele pe care le doreşti. Poţi să controlezi sursa lor, poţi să le cântăreşti, poţi să le combini cum vrei şi poţi să le găteşti prin metode mai puţin agresive (de exemplu: la cuptor, la abur, fierte)”, explică specialistul.
Citește mai departe pe unica.ro

 
 

Urmărește-ne pe Google News