Tendinţa românilor de a cheltui cea mai mare parte a veniturilor pentru a avea mese cât mai îmbelşugate, mai ales în perioada sărbătorilor, se menţine. Potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), aproape 42% din totalul cheltuielilor unei gospodării din România erau făcute, la finalul lui 2012, pentru mâncare şi băuturi non-alcoolice. Conform estimărilor europene, românii dau pe mâncare în medie 1.000 de euro pe an, ceea ce înseamnă aproximativ 83 de euro lunar, de două ori mai puţin decât un german sau un austriac. Raportat însă la veniturile medii, efortul este unul semnificativ pentru noi, un german câştigând de aproape cinci ori mai mult decât un român. Europenii care dau cei mai mulţi bani pentru a cumpăra alimente şi sucuri sunt norvegienii. Potrivit datelor Eurostat, aceştia cheltuiesc sume duble faţă de media europeană, de 150 de euro pe lună.
Material preluat din revista Libertatea pentru Femei

 
 

Urmărește-ne pe Google News