Prune

Pilaful de orez cu prune uscate e o mâncare destul de populară în România, mai ales în Muntenia. Prunele mai sunt folosite şi sub formă de sos pentru aromatizarea fripturilor de raţă, vită sau porc, oferind un gust dulce-acrişor plăcut şi sănătos.

Struguri

Strugurii sunt fructe folosite adesea în preparatele cu specific italienesc sau franţuzesc. De la friptură de curcan sau prepeliţă şi până la brânzeturi servite sub formă de frigărui, alături de diverse alte fructe, strugurii au devenit ingrediente de bază în prepararea multor feluri principale pretenţioase, dar savuroase.

Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt folosite în salate proaspete, dar şi în asezonarea fripturilor şi a mâncărurilor atunci când sunt transformate în sos. Fructele de pădure sunt folosite cu precădere în bucătăriile exotice, care echilibrează subtil gustul dulce cu cel acrişor sau amărui în delicatese şi preparate spectaculoase.

Gutui

Şi gutuile sunt fructe frecvent folosite în asezonarea mâncărurilor de pretutindeni, inclusiv în bucătăria românească. Celebra “mâncare de gutui” autohtonă este un preparat încă popular la noi în ţară. Însă gutuile sunt folosite cu succes ca garnituri pentru o mulţime de tipuri de fripturi: porc, pasăre, miel.

Avocado

Nelipsit din sosul de salsa sau guacamole şi din preparatele mexicane sau exotice, avocado este, fără doar şi poate, fructul cel mai utilizat în pregătirea felurilor principale din toată lumea.

Mere

Salatele sunt un preparat ideal pentru a pune în valoare textura uşor crocantă a merelor şi în care să le foloseşti în varianta crudă. Merele vor fi un ingredient delicios şi într-o supă-cremă în care se pune curry, dar şi ghimbir. O garnitură de mere lângă friptura de pui constituie o combinaţie delicioasă.

Urmărește-ne pe Google News