Cuprins:
Mâncăruri pe care să le încerci în Portugalia
Mâncăruri cu fructe de mare proaspete, produse de patiserie delicioase și sandvișuri uluitoare sunt doar câteva dintre preparatele care te pot inspira în Portugalia. Dacă plănuiți o excursie în această frumoasă țară mediteraneană, este musai să încercați mâncarea tradițională.
Caldo Verde
Această supă tradițională este un aliment de bază în Portugalia și este ușor de înțeles de ce. Această supă hrănitoare și versatilă este gătită în mod tradițional cu verdeață, cartofi, ceapă, usturoi, ulei, piper și sare. Poate include, de asemenea, unul sau mai mulți cârnați de porc populari în Portugalia.
Deși este o masă simplă, valoarea sa nutritivă și ingredientele ușor de găsit au înrădăcinat-o adânc în moștenirea Portugaliei. Este adesea consumată în timpul sărbătorilor locale.
Arroz de Pato
Acest fel de mâncare cu orez și rață este un alt aliment din Portugalia care trebuie gustat. Se prepară într-un mod asemănător cu risotto, cu arome bogate și o textură cremoasă.
Ceea ce îl face să iasă în evidență față de alte mâncăruri cu orez și rață din întreaga lume, este includerea în compoziție a chouriço (cârnat de porc afumat), precum și slănina afumată. Acestea sunt feliate și adăugate în vas în timp ce se gătește, precum și deasupra ca garnitură.
Bacalhau
Nicio călătorie în Portugalia nu ar fi completă fără să vă răsfățați cu această mâncare tradițională portugheză. Bacalhau sau codul portughez este o obsesie națională. În Portugalia, există peste 365 de moduri de a pregăti bacalhau – câte unul pentru fiecare zi a anului.
Pasteis de Nata
Pastéis de Nata ar trebui să reprezinte cu siguranță un preparat pe care să-l încerci din bucătăria portugheză. De preferință, câte unul în fiecare zi.
Acest desert tradițional portughez constă coșulet de fiteaj umplut cu cremă, care este gătit la perfecțiune. Când mușcați din el, veți fi lovit de aluatul crocant și răsfățat de centrulmoale. Nu prea dulce, este un desert relativ subtil, cu textura incredibilă.
Sardinhas Asadas
Sardinele portugheze la grătar sau sardinhas asadas sunt mâncarea de vară preferată în Portugalia. În iunie, mirosul de sardine la grătar infuzează străzile din Lisabona pentru întreaga lună.
Atunci Lisabona găzduiește cel mai popular festival dedicat sardinelor. Ziua Sfântului Antonie sau Festivalul Santo António celebrează sardinele portugheze la grătar pe 12 și 13 iunie. De acolo, începe sezonul Festas de Sardinha în toate celelalte regiuni.
Alheira de Mirandela
Alheira poate arăta ca un cârnaț, dar este mult mai mult. Umplut cu multe feluri de carne, de la vițel, la iepure, este un deliciu adesea savurat cu un ou prăjit și cartofi prăjiți. De asemenea, a jucat un rol important în istorie, evreii portughezi gătind felul de mâncare ca dovadă a convertirii lor la creștinism.
Descoperă cele mai frumoase locuri de vizitat în Portugalia.
Pao de Queijo
Pao de Queijo este cea mai bună gustare cu brânză. Este o minge de aluat făcut din făină de tapioca și brânză, rulată într-o bilă și prăjită până devine lipicioasă și fierbinte în centru.
Bifanas
În mod clar, portughezii sunt stăpâni ai umilului sandviș. Acest fel de mâncare delicioas este făcut cu felii subțiri de carne de porc, marinate și gătite într-un sos de vin alb, oțet, usturoi și boia de ardei.
În forma sa cea mai simplă, această bucată carne fierbinte este îngrămădită într-un rulou și mâncată exact așa. Poate fi acoperită și cu ceapă caramelizată, precum și peri-peri sau muștar. O masă rapidă și ușoară la pachet, se savurează adesea la anumite terase, alături de o bere rece.
Prego Roll
Prego roll este o mâncare portugheză faimoasă. Este un preparat relativ simpl, care, atunci când este făcut cu ingrediente de bună calitate, iese în evidență.
Friptura suculentă la grătar este, în general, însoțită de ceapă la grătar, muștar și brânză pe un rulou proaspăt portughez. Este masa perfectă de prânz atunci când aveți o zi întreagă de explorat. Rapide, satisfăcătoare și la prețuri bune, rulourile Prego sunt un aliment popular în Portugalia.
Francesinha
O versiune mai dezordonată și mai gustoasă a Croque Monsieur francez, acest sandviș minunat a fost creat în orașul Porto. Este alcătuit din pâine stratificată cu șuncă și friptură și apoi unsă cu brânză topită și un sos picant de roșii și bere.