Cuprins:
Mâncăruri pe care să le încerci în Spania
Spania are o cultură clinară incredibil de bogată. Există atât de multe feluri de mâncare diferite în toată țara pe care trebuie să le încercați când vizitați această țară. Deoarece mâncarea este o parte atât de mare a culturii spaniole, veți fi uluit de numeroasele opțiuni.
Deși există un fir comun care trece prin bucătăria Spaniei, fiecare regiune are propriile sale specialități alimentare distincte și incredibile, cum ar fi Paella care provine din Valencia.
Paella
Pentru mulți, acest fel de mâncare colorat cu orez reprezintă hrana spaniolă tradișioanlă. Cu toate acestea, mulți spanioli văd de fapt paella ca pe un fel de mâncare din Valencia, nu ca pe un fel de mâncare național. Paellale tradiționale folosesc adesea pui sau iepure (sau ambele), dar mulți bucătari vor arunca câteva fructe de mare. În funcție de gusturile tale, poți opta pentru calamari, midii, creveți sau chiar scoici.
Gazpacho
Ce modalitate mai bună de a vă răcori în timpul unei veri fierbinți spaniole decât cu un castron rece de gazpacho? Servită de obicei ca aperitiv, această supă de roșii rece este un deliciu. Pentru a o prepara, pur și simplu amestecați niște roșii proaspete, ardei, castraveți, usturoi și ierburi și serviți-o cu pâine prăjită. Ideea de a mânca supă rece de roșii poate părea puțin ciudată pentru unii străini, dar odată ce te-ai bucurat de un gazpacho preparat în mod tradițional într-o zi fierbinte de vară, vei fi cucerit!
Descoperă cele mai impresionante locuri de vizitat în Spania
Tortilla Espanola
Un alt preparat tradiționale este tortilla Española – sau omleta spaniolă, așa cum este cunoscută în întreaga lume. Tortilla poate fi, de asemenea, consumată ca fel principal, gustare sau chiar într-un sandviș, care este popular printre copii.
Pentru a vă crea propria tortilla, va trebui să prăjiți încet ceapa și cartofii în ulei de măsline înainte de a adăuga oul. Acest lucru va carameliza ceapa și va oferi omletei tale un plus de dulceață. Dacă te simți aventuros, totuși, de ce să nu încerci să adaugi chorizo și spanac?
Pisto
Crezi că ratatouille este ceva ce ai fi servit doar într-un restaurant francez? Mai gândeste-te. Bisto este adesea numit versiunea spaniolă a preparatului clasic francez. Rețeta are roșii, ardei, dovlecel, ceapă și usturoi tăiate felii și prăjite cu mult ulei de măsline pentru a-i da acea aromă clasică mediteraneană. Originar din câmpiile din regiunea La Mancha, pisto-ul poate fi o garnitură, un aperitiv sau chiar un fel principal. Servește-l cu niște salată proaspătă, pâine și, bineînțeles, niște vin roșu local pentru experiența spaniolă supremă.
Pulpo a la gallega
Caracatița este o parte importantă în bucătăria spaniolă, fie că este prăjită și servită ca tapas sau transformată în ceva puțin mai sofisticat. Unul dintre cele mai elaborate feluri de mâncare este popularul pulpo a la gallega, care are boia de ardei, sare gemă și ulei de măsline combinate pentru a scoate cele mai bune arome din caracatiță. Acesta este de obicei servit pe cartofi tăiați felii pentru o masă ușoară, dar caldă. Mâncarea provine din regiunea de nord-vest a Galiției, ceea ce este cu siguranță ceva de remarcat pentru iubitorii de fructe de mare. La urma urmei, regiunea este binecunoscută în jurul Spaniei pentru bucătăria sa unică, bogată în fructe de mare.
Croquetas
Multe țări își fac propria versiune de crochete, dar spaniolii fac din ele artă. Cele mai bune crochete combină niște arome iberice de neuitat, fie că sunt jamón (șuncă curată), morcilla (cârnați) sau bacalao (codul proaspăt) amestecat cu sos bechamel. Acestea sunt apoi făcute pane, prăjite și servite cu un sos la alegere.
Fabada
Această tocană populară de fasole este perfectă atunci când temperaturile scad și cu siguranță este plină de aromă. În mod tradițional, fabada provine din regiunea Asturias. Cu toate acestea, există o mulțime de variații regionale pe care le puteți încerca în toată Spania.
Leche frita
Te-ai întrebat vreodată ce gust are laptele prăjit? Leche frita – care se traduce prin lapte prajit – este un desert popular în nordul Spaniei și un favorit pentru copii. Budinca de lapte este învelită într-un aluat cald, crocant și pudrată cu zahăr și scorțișoară. Îl serviți apoi cu frișcă sau înghețată și savurați.
Jamón
Jamón, sau șunca curată, este cel mai cunoscut produs alimentar spaniol. Pulpele de șuncă erau sărate în mod tradițional și atârnate la uscat pentru a le păstra pe parcursul lunilor lungi de iarnă. Jamón Serrano (de munte) este cel mai comun fel și provine de la porci albi; Jamón Iberico care este mai scump, provine de la porci negri. Cea mai bună șuncă trebuie savurată simplă, în felii subțiri, topite în gură cu puțină pâine.
Churros
Churros sunt o gustare populară spaniolă făcută din aluat prăjit, tăiat în forme de cârnați și pudrat cu zahăr. Sunt preferate la petreceri sau pe stradă atunci când sunt vândute de vânzătorii de pe marginea drumului. Scufundarea lor în ciocolată topită fierbinte este aproape o obligație.